Ющенко й Браун обговорили ситуацію на газовому ринку

Ющенко й Браун обговорили ситуацію на газовому ринку
Reuters

Як сказав Ющенко після закінчення зустрічі, "у нас відбулася із прем'єр-міністром Великобританії досить довга розмова, присвячена одному - ситуації на газовому ринку та поставці Росією газу європейському споживачеві. У мене була єдина мета - донести інформацію про розвиток цієї ситуації й найголовніше - щодо плану її врегулювання".

Про це повідомляє прес-служба Президента.

Глава української держави вже вкотре підкреслив, що Україна повністю виконує свої зобов'язання з забезпечення транзиту російського газу в країни Європи. Ющенко також підкреслив, що Україна повністю розрахувалася за газ, що був поставлений їй в 2008 році, додавши при цьому, що держава торік і особливо з 1 січня 2009 року не провадила несанкціонований відбір газу.

Президент зазначив, що Україна не крала й не краде газ. Якщо це питання залишається таким гострим, ми ще раз звертаємося до Єврокомісії з проханням створити спеціальну комісію, яка б досліджувала питання, пов'язані з поставками російського газу, виконання Україною функцій транзитера, і найголовніше - могла б дати оцінку про відбір або не відбір Україною газу з російських поставок у Європу.

Також Ющенко підкреслив, що Україна до моменту укладання угоди із РФ про ціну на газ і ставці на транзит готова безкоштовно здійснювати прокачування газу до європейських споживачів. За його словами, доставка газу в країни ЄС є завданням номер один.

За словами Президента, Україна робить все, щоб забезпечити в неможливих умовах виконання функцій поставки російського газу, додавши, що всі українські державні гарантії вже офіційно спрямовані на адресу російської сторони.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK