Вибух в Євпаторії: причина досі невідома

Вибух в Євпаторії: причина досі невідома
Reuters

У понеділок прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що вибухнув газ із балонів з киснем і ацетиленом, які перебували в підвалі будівлі. Спілкуючись з постраждалими, Тимошенко пообіцяла, що чиновники, які дозволили зберігати балони в житловому будинку, нестимуть покарання.

Бойко зазначив, що на сьогодні відпрацьовуються всі чотири версії вибуху.

Раніше він повідомив, що крім вибуху газу, що витік з балонів, слідство розглядає в якості версій вибух побутового газу у квартирі, що вибухнув у результаті втручання в газову систему будівлі і вибух "інших речовин".

За словами Бойка, поки слідство не має у своєму розпорядженні інформації, яка дозволила б назвати одну з версій основною.

За словами прокурора, до розслідування залучено наукові установи, запрошено фахівців. Всі хочуть конкретики вже сьогодні, але робити висновки і ставити крапку можна буде тільки після висновків експертів.

Володимир Бойко також повідомив, що три посадові особи євпаторійського житлово-експлуатаційного управління, який організував у підвалі постраждалого будинку зварювальний цех, перебувають в слідчому ізоляторі.

Бойко розповів, що 6 січня суд обрав для них запобіжний захід - утримання під вартою терміном на два місяці.

Жителям як зруйнованих, пошкоджених, так і непошкоджених під'їздів будинку влада України пообіцяла нове житло і компенсації.

Нагадаємо, 12 січня прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко в ході робочого візиту відвідала Євпаторію, де вручила ключі від квартир постраждалим в результаті вибуху будинку. Також глава уряду вручила ордери від квартир громадянам, які жили в IV-VI під'їздах будинку, що вибухнув.

Нагадаємо, 26 грудня о 17:00 в Євпаторії на вулиці Некрасова, 67, рятувальники МНС завершили всі роботи із розчищення завалів у зруйнованому вибухом будинку. Остаточне число загиблих склало 27 осіб, троє з яких - діти. Співробітники МНС врятували 21 жителя будинку.

Вибух у п'ятиповерховому будинку по вулиці Некрасова в Євпаторії стався 24 грудня о 21:45. Зруйновано перший і другий під'їзди будинку.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK