Янукович на засіданні тіньового Кабміну: Дальше так жити неможливо

Янукович на засіданні тіньового Кабміну: Дальше так жити неможливо
ya2008.com.ua

"Починаємо перше засідання Опозиційного уряду у новому, 2009 році. На жаль, той новорічний подарунок, який отримала держава від влади, не додає святкового настрою. Тому невипадково ми з вами цього тижня ініціювали спеціальне засідання Верховної Ради, присвячене ситуації із забезпеченням України газом і виконанням нею своїх міжнародних зобов'язань.

Проведення спеціального засідання не підтримала діюча коаліція, яка сьогодні фактично складається з чотирьох фракцій. Але це окрема тема відповідальності Верховної Ради ", - сказав Янукович у своєму вступному слові на засіданні тіньового Кабміну 15 січня.

Він зазначив, що ситуація, яка сьогодні складається в Україні, є дуже небезпечною. "Найбільшу загрозу країні і фізичному існуванню людей несе влада, яка зупинила не тільки більшість промислових підприємств, але і є загрозою припинення опалення в регіонах держави", - сказав Янукович.

"Справа в тому, - пояснив він, - що газотранспортна система, яка поставляє газ в східні та південні регіони України, практично не працювала в аверсному режимі. І потрібно подякувати сьогодні всіх робітників, які працюють у газотранспортній системі України, за те, що вони постачають газ із газових сховищ в найбільш віддалені регіони. А це - Південь і Схід нашої держави", - зазначив тіньовий прем'єр.

"Ми добре розуміємо, що протриматися в такому режимі Україна довго не зможе. Тому є надзвичайна небезпека зниження тиску в газотранспортній мережі та зупинки газових котелень. Це - небезпечна ситуація, яка може бути в країні, - підкреслив він. -- Ми добре розуміємо, що для того, щоб запустити підприємства в нормальному режимі, потрібен час, а це - величезні збитки. І насамперед - технологічні. Потреба в газі буде великою. Є підприємства з непереривним технологічним циклом, і якщо вони ще не зупинилися , то вже знаходяться на порозі такої зупинки. Якщо їх зупиняти планово - це одне питання. Це можливо зробити, і технологія це передбачає. Але якщо вони зупиняються несподівано, то створюється небезпечна ситуація ".

"Керівники країни, які несуть відповідальність за це питання, якщо б зрозуміли, що вони зробили з державою, не сиділи б у себе в кабінетах. Мені здається, що вони повинні сидіти з диспетчерських пунктах, в Росії і вирішувати питання постачання газу. А ми із засобів масової інформації чуємо, що відбуваються лише телефонні розмови. Телефонними розмовами нічого вирішити неможливо ", - сказав Янукович.

Керівники країни, які несуть відповідальність за це питання, якщо б зрозуміли, що вони зробили з державою, не сиділи б у себе в кабінетах

Він вкотре зазначив, що те, що сталося в країні, - "наслідки безвідповідальної, непрофесійної і авантюрної політики цієї влади в цілому ".

"Ми сьогодні не підраховуємо, хто більше винен у цій ситуації: Президент або прем'єр-міністр. Винна вся влада і та коаліція, яка є в Парламенті. Адже саме вона продовжує термін перебування цієї шкідливої команди при владі. Це наші з вами колеги, які сьогодні вкотре не підтримали пропозицію фракції Партії регіонів, щоб Верховна Рада працювала наступні два тижні. Вони прийняли закамуфльоване рішення піти на канікули. І ми добре розуміємо, що означає "робота в комітетах і округах". Ми нікого не знайдемо ні в комітетах, ні в округах. Вони поїдуть грітися в теплі краї. Їм до лампочки, що зараз робиться в країні ", - зазначив Янукович.

Ми сьогодні не підраховуємо, хто більше винен у цій ситуації: Президент або прем'єр-міністр. Винна вся влада і та коаліція, яка є в Парламенті

Янукович звернувся до представників ЗМІ із проханням надрукувати прізвища тих, хто проголосував за те, щоб парламент не працював у пленарному режимі до 3 лютого. "Ми знаємо, що парламент ніколи не був відповідальним. Адже тоді, коли є колективна відповідальність, немає ніякої відповідальності. Є лише колективна безвідповідальність", - зазначив лідер ПР.

"Сьогодні український народ повинен знати, що народні депутати, яких він вибрав, підтримують владу, яка заганяє країну в глухий кут. І цих депутатів потрібно знати поіменно. Ми не зніматимемо з порядку денного питання відставки діючого уряду. Ми наполягатимемо на тому, щоб це питання було поставлено на порядок денний як тільки почне працювати парламент. А далі ми подивимося, хто і як голосуватиме. Ми наполегливо вимагатимемо, щоб цей уряд, що привів країну до значного підвищення цін, інфляції, зниження рівня економіки, пішов у відставку ", - підкреслив глава регіоналів.

"Та брехня, яку ми слухаємо постійно, уже всім набридла. Ми бачимо постійні спроби цієї влади перекласти відповідальність на кого-небудь. Ми не почули за рік жодного слова правди або жодної справедливої оцінки ситуації, в якій опинилася країна.

Як можна вірити цій владі? Зовсім ні! Саме тому фракція Партії регіонів поставила на порядок денний питання відправлення всієї влади - і прем'єр-міністра, і уряду, і Президента - у відставку. І ми наполягатимемо на цьому доти, поки працюватиме ця влада ", - сказав Янукович.

"З огляду на те, що парламент за ініціативою так званої коаліції пішов" гуляти ", нам з вами потрібно їхати в регіони і взяти участь у засіданнях сесій обласних рад, на яких розглядатимуться бюджети регіонів.

Бюджет, який було прийнято авантюрно наприкінці минулого року, не дає можливості навіть стовідсотково виплачувати заробітну плату

Я не знаю, як можна приймати в регіонах бюджети, але ми з вами повинні підготувати пропозиції щодо змін до бюджету і на початку лютого ініціювати внесення змін до держбюджету, які спрямовано на підтримку місцевих бюджетів. Адже той бюджет, який було прийнято авантюрно наприкінці минулого року, не дає можливості навіть стовідсотково виплачувати заробітну плату", - зазначив глава тіньового уряду.

Крім того, він спрогнозував, що січень буде для всієї України дуже жорстким:

"Доходів бюджет не отримає, тому що зупинилися всі великі підприємства України. Я не кажу вже про людей, яких сьогодні відправлено в неоплачувані відпустки і вони тим самим фактично залишилися без роботи. І коли почнуть працювати ці підприємства - невідомо. На це питання ніхто сьогодні не дасть відповіді.

Саме тому нам потрібно їхати в регіони, брати участь у сесіях обласних рад, зустрічатися з людьми, колективами та формулювати разом із місцевою владою вимоги до уряду та Президента. Потрібно вносити законопроекти, які спрямовано на підтримку життєдіяльності регіонів. І це ми обов'язково зробимо. Я вніс таку пропозицію на погоджувальній раді, але вона не знайшла підтримки. Однак, я впевнений, що ми змусимо Верховну Раду розглянути це питання ".

Нам потрібно щось робити, оскільки далі так жити неможливо
"Нам потрібно щось робити, оскільки далі так жити неможливо. Наступного тижня необхідно зібрати керівників усіх великих промислових підприємств України. З ними треба обговорити, що далі робити, як захистити трудові колективи. Необхідно сформулювати єдину точку зору від керівників промислових підприємств. І цю зустріч потрібно обов'язково проводити за участю профспілок. Вважаю за необхідне, щоб Союз промисловців і підприємців України запросив на цю зустріч і Союз профспілок України. Особисто я із задоволенням візьму участь в цій зустрічі.

Звертаюся до міністрів опозиційного уряду з вимогою проведення моніторингу по кожній галузі України. Сьогодні немає жодного напрямку життєдіяльності країни, де б не було проблем. І вони набирають катастрофічно загрозливого вигляду. Тому давайте вимушену перерву у парламентській роботі (адже ні в яку відпустку ми не повинні йти) використаємо для того, щоб продовжити працю. І як тільки буде підготовлено питання, їх потрібно розглядати ", - резюмував Віктор Янукович.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK