Суд визнав незаконною відмову у порушенні справи проти Наливайченка

Суд визнав незаконною відмову у порушенні справи проти Наливайченка
lenta.ru
Про це повідомив народний депутат України (фракція БЮТ) Святослав Олійник.

Він нагадав, що у жовтні 2008 року він та народний депутат Геннадій Москаль (фракція НУ-НС) звернулися у Генеральну прокуратуру України із заявами про вчинення вищим керівництвом СБУ злочину, що підпадає під статті Кримінального кодексу України (перевищення влади та службових повноважень, захоплення будівель державних установ, втручання у діяльність судових органів). Мова йшла про захоплення будівлі та суддів Київського апеляційного суду, а також членів Центральної виборчої комісії, проведеному силами спецпідрозділу СБУ.

Олійник заявив: "Це є не тільки порушенням чинного законодавства, але й, по суті, є кримінальним злочином: законом чітко передбачена недоторканність як суддів, так і приміщень судів. Крім того, незважаючи на вимоги законодавства, спецпідрозділ СБУ вчинив ще один злочин, втрутившись у роботу суддів".

За словами Олійника, Генеральною прокуратурою – відповідно до принципу підсудності - заяву депутатів було передано Військовій прокуратурі. Однак у порушенні кримінальної справи стосовно Наливайченка було відмовлено із мотивацією - відсутність фактів нанесення матеріального збитку.

Олійник вважає, що така юридична позиція Військової прокуратури є неправильною - у даному випадку є збитком підрив авторитету органів влади, що підпадає під дію статті 365 Кримінального Кодексу України.

Відповідно, у результаті оскарження постанови Військової прокуратури 14 січня 2009 року Військовий міський суд Київського гарнізону визнав незаконним відмову у порушенні кримінальної справи проти Наливайченка, що, на думку Олійника відкриває перспективи переслідування останнього за кримінальні злочини у судовому порядку.

"Це не єдиний судовий процес, який ми будемо вести стосовно діяльності Наливайченка. Поки що це - перший судовий процес, який  наближає пана Наливайченка до несення кримінальної відповідальності. Найближчим часом будуть ініційовані позови за фактами корупції у керівництві СБУ, настання кримінальної відповідальності Наливайченка є невідворотним", - заявив Олійник.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK