Секретаріат Ющенка попросив ГПУ та СБУ перевірити газові зв'язки Тимошенко

Секретаріат Ющенка попросив ГПУ та СБУ перевірити газові зв'язки Тимошенко
president.gov.ua

Зокрема, Пукшин зазначив, що, хоча із заявами про прагнення керівника уряду ввести близьку до неї компанію в схему газових постачань в Україну виступили представники парламентської опозиції, до них слід віднестися дуже уважно.

"З усіх скандальних висловлювань випливає, що Тимошенко, користуючись службовим становищем, докладає значних зусиль для виведення на європейський газовий ринок підконтрольної компанії - зареєстрованої у Швейцарії FKPtt Universal Swissland - яка повинна отримати в розпорядження значні обсяги російського палива.

Заслуговує уваги і поширена інформація про те, що співвласниками цієї структури є близькі партнери Юлії Тимошенко - одіозні Віктор Медведчук та Ігор Бакай. По суті, опозиція відкрито звинуватила прем'єра в корупційних діях", - заявив заступник глави Секретаріату Президента.

У цьому контексті він звернув увагу на активну протидію Юлії Тимошенко діяльності газотрейдера RosUkrEnergo, який, за словами Пукшина, створює пряму конкуренцію зазначеній швейцарській компанії, а також на відсутність досі контракту між Нафтогазом України і Газпромом на пряме постачання газу в Україну.

У будь-якому випадку, зазначив заступник глави Секретаріату, всі звинувачення на адресу Юлії Тимошенко, які оприлюднено, слід ретельно перевірити правоохоронними органами.

"Така перевірка важлива з огляду на існуючу невизначеність стосовно того, яка компанія, якою ціною і в яких обсягах поставлятиме газ в Україну, наскільки ця діяльність відповідатиме нашим економічним інтересам. Крім того, професійне вивчення оголошених представниками опозиції заяв потрібно самій Юлії Тимошенко, адже у випадку непідтвердження звинувачень прем'єр уникне ще однієї плями на своїй репутації", - підкреслив Пукшин.

Підсумовуючи, він повідомив, що сьогодні листа із проханням про перевірку надіслано в Генеральну прокуратуру й Службу безпеки України.

Нагадаємо, 14 січня екс-міністр палива та енергетики, народний депутат-регіонал Юрій Бойко заявив, що справжньою причиною зриву українсько-російських газових переговорів стало лобіювання прем'єр-міністром інтересів комерційної структури FKRtt Universal Swissland, фактичними власниками якої є Віктор Медведчук та Ігор Бакай.

Однак, 15 січня колега Бойко по партії Нестор Шуфрич заявив, що керівництво Партії регіонів вважає некоректною заяву Бойка стосовно Медведчука. Шуфрич зазначив, що зустрічався з Віктором Януковичем щодо цього питання. "Я дуже вдячний Віктору Федоровичу за оцінку моєї принциповості стосовно товаришів. У даному випадку мова йде про Віктора Медведчука. Я знаю, що і Юрію Бойку довели, що його вчорашня позиція стосовно Медведчука була некоректною", - сказав депутат.

Пізніше ще один регіонал Сергій Льовочкін заявив, що Янукович і абсолютна більшість фракції Партії регіонів підтримали позицію Бойка в конфлікті із його колегою Нестором Шуфричем. За словами Льовочкіна, на раді фракції ПР йшлося про те, що "позицію Юрія Бойка засновано на конкретних фактах, вона обґрунтована". Водночас, він підкреслив, що Шуфрич "виступив занадто емоційно, але його теж можна зрозуміти - він захищає своїх друзів".

Тимошенко 14 січня заявила, що зрив переговорів між Україною і Росією стосовно газу стався з вини ряду українських політиків, які намагалися зберегти в схемі постачань російського газу швейцарського газотрейдера RosUkrEnergo.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK