Посольство України у Москві закликає Росію припинити інформаційну війну

Посольство України у Москві закликає Росію припинити інформаційну війну
Reuters

Про це заявив прес-секретар посольства України в РФ Олег Волошин, коментуючи сьогоднішній мітинг активістів Ліберально-демократичної партії Росії (ЛДПР) і руху Наші під стінами української дипломатичної місії.

"Посольство вважає, що минулі під стінами дипмісії мітинги ЛДПР і руху Наші з радикальними антиукраїнськими гаслами не сприяють поліпшенню атмосфери і без того непростого діалогу між Києвом і Москвою про співпрацю в газовій сфері", - сказав Волошин.

При цьому він наголосив, що посольство занепокоєне навіть не стільки самими образливими випадами мітингуючих на адресу Української держави і її керівництва, скільки тим, що в останні тижні войовнича, недружня риторика відносно нашої країни почала масово звучати як у матеріалах російських ЗМІ, так і в публічних заявах посадовців РФ.

"Вважаємо, що така практика створює довгострокові проблеми для розвитку українсько-російських відносин, оскільки негативне враження від риторики російської сторони у громадян України залишиться і після вирішення ”газової суперечки”. Вважаємо, що було б правильним для майбутнього українсько-російського діалогу якомога швидше згорнути інформаційну війну, що провокує напругу у суспільствах наших країн і жодним чином не сприяє власне усуненню проблем в енергетичній сфері", - наголосив Волошин.

Нагадаємо, сьогодні до 20 активістів московського відділення ЛДПР на чолі з лідером партії, віце-спікером Держдуми РФ Володимиром Жириновським організували пікетування українського посольства у Москві.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK