Християни відзначають Водохреща

Християни відзначають Водохреща
www.intv-inter.net

Це свято встановлене як нагадування про хрещення Ісуса Христа, яке, як оповідає Євангеліє, зробив Іван Предтеча у водах Йордану, коли Спасителеві було 30 років від роду. 

Свято Хрещення називають ще Богоявлення, тому що в момент занурення Христа у води Йордану Бог явив Себе людям як Святу Трійцю: голос Бога-Отця свідчив про Сина, Син Божий хрестився від рук Іоанна в річці Йордан, а Дух Святий у вигляді голуба зійшов на Сина . 

Цього дня Церква здійснює велике освячення води в честь того, що Господь Ісус Христос, який не мав гріхів, Своїм зануренням в Йордан освятив її води. 

Богоявленську святу воду православні християни шанують як велику святиню і зберігають увесь рік - до наступного свята Водохреща. Її п'ють, окропляють нею оселі. Вважається, що Хрещенська вода зцілює від хвороб і страстей. 

До цього дня існує благочестива традиція влаштовувати йордані - хрестоподібні ополонки під льодом річок, озер і ставків і освячувати їх. Багато віруючих в хрещенські дні купаються в освячених ополонках, хоча цей звичай Церква не вважає обов'язковим. 

Нагадаємо, що в неділю, 18 січня, православні та греко-католики відзначили велике церковне свято - хрещенський святвечір (або надвечір'я Богоявлення), який передує Хрещенню Господню.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK