Власник Фаїни запевняє, що усі члени екіпажу здорові

Власник Фаїни запевняє, що усі члени екіпажу здорові
Reuters
Як повідомляє інтернет-видання Морський бюлетень - совфрахт, після появи у світових ЗМІ повідомлення про хворобу семи членів екіпажу, судновласник зв'язався із українським транспортом і попросив продублювати зв'язок і з'ясування обставин справи американську сторону, корабель ВМС США, що блокує теплохід Фаїна.

Розмови велися і з піратами, і з в. о. капітана Нікольським. З'ясувалося, що стан здоров'я всіх членів екіпажу задовільний, хворих немає. Це говорять і пірати, і самі члени екіпажу.

За словами судновласника, заяву деякого пана Османа Фараха, що звернувся в ЗМІ і представився підприємцем, слід сприймати як чергову провокацію навіть не самих піратів, а тих, хто не згоден із запропонованими умовами викупу. Тих, хто має достатньо впливу на піратів, щоб затримувати ухвалення остаточного рішення, але недостатньо, щоб вести переговори без участі піратів або без права їх голосу.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що стан здоров'я деяких українських моряків із захопленого сомалійськими піратами судна Фаїна значно погіршився.

Українське судно Фаїна, на борту якого знаходяться танки Т-72, зенітні установки і боєприпаси, було захоплено 25 вересня 2008 року. Екіпаж складається з 17 українців, двох росіян і громадянина Латвії. Судно і екіпаж досі знаходиться в полоні у піратів. Переговори про звільнення і викуп поки що не увінчалися успіхом.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK