Литвин: Найбільш кваліфіковані люди перебувають у Блоці Литвина

Литвин: Найбільш кваліфіковані люди перебувають у Блоці Литвина
AP
Зокрема, спікер наголосив, що Блок Литвина "не претендував і не претендує на кадрові посади". За його словами,  водночас ніхто не може заперечувати, що "найбільш кваліфіковані люди" перебувають у його політичній силі.

Він підкреслив, що пропозиції, які внесуть щодо змін у складі уряду, необхідно погодити із тим, щоб вони знайшли підтримку в парламенті.

Литвин зауважив, що необхідно відійти "від залізобетонного квотного принципу". За його словами, вибирати людей на міністерські посади потрібно виходячи із принципу, що це зроблено "не тому, що випало щастя отримати відповідну квоту, а тому, що людина має відповідну професійну підготовку".

"Розкіші - задовольняти політичні пропорції Україна та уряд не мають", - додав Литвин.

Він також наголосив, що парламент повинен розглянути програму діяльності уряду, яка має стати "результатом колективних напрацювань". Литвин підкреслив, що буде відстоювати позицію, коли парламент має виконувати і контролюючі функції, а також буде наполягати на тому, щоб рішення ВР були "безумовно виконані" і ніхто не мав права їх ігнорувати.

Керівництву держави потрібно відійти від практики сприйняття парламенту "як профспілки", - підкреслив спікер.

Як повідомлялося, на своїй сьогоднішній прес-конференції, Литвин також заявив, що на сьогодні практично немає часу для організації усунення Віктора Ющенка із поста Президента у порядку імпічменту та спрогнозував, що Президент накладе вето на закон про ТСК. Крім того, спікер зауважив, що Ющенко повинен був провести консультації з фракціями стосовно питань кандидатури Валентина Наливайченка на посаду голови СБУ.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK