Пастор Аделаджа пообіцяв не залишати межі України

Пастор Аделаджа пообіцяв не залишати межі України
ura-inform.com

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко на прес-конференції, яку він дав в Івано-Франківську.

"Можу сказати, що Сандея Аделаджу допитано. З ним проведено кілька очних ставок з іншими пасторами Посольства Божого, а також з заявниками у цій справі", сказав Луценко і зазначив, що він "фактично через день" з‘являється в міліцію на допити.

Водночас, міністр припустив, що справу King's Capital навряд чи буде завершено найближчим часом.

"Іде ретельний слідчий процес. Це тривалий процес. Огляду на політичні і фінансові можливості пана Сандея, це буде нелегкий процес. Тим не менш, ми отримали докази, щоб взяти з нього зобов'язання не виїжджати за межі України. І після завершення очних ставок, а також інших слідчих дій ми встановимо його процесуальний статус: чи буде він свідком, як на цей момент, підозрюваним чи обвинуваченим ", - сказав Луценко.

За словами міністра, проблема слідства полягає в тому, що поки не знайдені фінансисти Сандея Аделаджі. "Керівник компанії King's Capital Олександр Бандурченко затриманий, але ми оголосили в державний розшук пана Голованова і пана Колесникова, які були фінансистами Аделаджі й одночасно посередниками між керівником King's Capital і не встановленою в даний час слідством особою. Я думаю, що всі розуміють, хто цією особою може бути після завершення слідчих дій ", - сказав міністр.

При цьому Луценко висловив припущення, що, напевно, це розуміють і ті, "хто покривають цю церкву, використовують її як фінансовий і політичний інструмент".

"Міліція не просто зробила обшуки у пана Сандея, не просто допитала його, але й провела експертизу сотень касет, які було вилучено під час обшуку, в основному богословського напрямку, проводимо опитування сотень потерпілих і робимо очні ставки з десятками тих, хто свідчить про те, що особисто Сандей агітував нести кошти в King's Capital або аналогічні йому афілійовані структури ", - розповів журналістам Юрій Луценко.

При цьому він запевнив, що в даний момент "проходить ретельне, неупереджене слідство".

Нагадаємо, 25 листопада Луценко заявив про причетність релігійної організації Посольство Боже Сандея Аделаджі до діяльності King's Capital.

Разом з тим, Шевченківський районний суд Києва заарештував главу групи компаній King's Capital Олександра Бандурченка, обвинуваченого в шахрайстві в особливо великих розмірах.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK