Тимошенко: Київ і Москва врегулювали газовий конфлікт

Тимошенко: Київ і Москва врегулювали газовий конфлікт
tymoshenko.com.ua

"На цю хвилину Україна і Росія врегулювали усі проблеми", - сказала вона у понеділок в Москві після підписання газових контрактів.

Прем’єр України підкреслила, що сторони "жодних претензій щодо втрат не висуватимуть".

"Усі конфлікти врегульовані, усі контракти підписані", - додала Тимошенко.

"Ми з годині на годину чекаємо, що російська сторона почне постачати газ у країни Європейського союзу", - заявила прем’єр-міністр.

Тимошенко переконана, що досягнуті у понеділок у Москві газові домовленості дають можливість активізувати двосторонню співпрацю України і Росії в інших сферах.

"Я думаю, що сьогоднішній крок відкриває нам можливість рухатися у різних напрямах нашої співпраці. Це і кооперація, розвиток головних галузей, де у нас така кооперація присутня", - сказала Тимошенко.

"Я думаю, що найближчим часом ми зможемо з Володимиром Володимировичем Путіним (прем’єр РФ) обговорити цілу низку економічних проблем, які допоможуть Україні і Росії пережити цю важку економічну кризу", - зазначила вона.

У свою чергу, Путін висловив вдячність Тимошенко, яка, за його словами, узяла на себе відповідальність за прийняття рішень, що дозволили вивести з безвиході ситуацію у сфері транзиту і постачань газу.

"Хочу висловити подяку прем’єр-міністрові України Юлії Володимирівні Тимошенко. У складній ситуації вона взяла на себе відповідальність за ухвалення цих найважливіших рішень, які сприяли виходу з безвиході", - сказав Путін.

Прем’єр Росії підкреслив також важливе значення московської конференції, що відбулася у суботу, із забезпечення постачань російського газу до Європи.

"На цьому форумі відбулася гранично відверта, конструктивна розмова про те, як врегулювати нинішню ситуацію і, що важливо, як уникнути повторення таких проблем у майбутньому", - сказав Путін.

Він висловив сподівання, що сьогодні у Москві щодо газової кризи "остаточно поставлена крапка".

Як повідомлялося, НАК Нафтогаз України і ВАТ Газпром підписали договір купівлі-продажу газу на 2009-2019 роки.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK