Ющенко привітав Обаму і запросив його в Україну

Ющенко привітав Обаму і запросив його в Україну
Reuters

У поздоровленні Ющенка, яке розміщено на сайті офіційного інтернет-представництва Президента України, говориться:

"Вельмишановний пане Президенте, сьогодні, в день Вашої інавгурації, мені надзвичайно приємно від імені українського народу та від себе особисто привітати Вас зі вступом на посаду Президента Сполучених Штатів Америки", - говориться в привітанні Ющенка, яке розміщено на сайті офіційного інтернет-представництва Президента України.

Глибоко вражений масштабністю завдань, які випливають із Вашої виборчої програми, і чіткістю бачення їх реалізації. Щиро бажаю успіхів у виконанні Вашої відповідальної державної місії. Сподіваюся на тісне та плідне співробітництво із Адміністрацією, яку Ви очолюєте, в дусі стратегічного партнерства і дружби, що існує між нашими народами.

Повністю усвідомлюючи серйозність завдань, які стоять в даний час перед Сполученими Штатами як лідером у вирішенні найгостріших глобальних проблем людства, подоланні світової фінансової кризи і протидії викликам безпеки сучасності, хотів би запевнити Вас у готовності України і надалі спільно з американськими друзями активно брати участь у їх вирішенні.

Ми щиро пишаємося просуванням, яке досягнуто у відносинах між Україною і США із часів набуття нашою державою незалежності. За останні двадцять років було закладено міцну основу двосторонніх українсько-американських взаємин. Втіленням зростаючої позитивної динаміки відносин стала Хартія Україна - США про стратегічне партнерство, яку підписано в кінці 2008 року. Хочу висловити впевненість, що згаданий документ, який характеризується духом дружби і взаєморозуміння, узагальнює ключові пріоритети взаємодії України та США, служитиме надійним дороговказом співпраці між нашими народами в найближчому майбутньому.

З огляду на сказане, він запропонував "підвищити статус діючого зараз основного координаційного механізму нашої співпраці - українсько-американської Міжвідомчої координаційної групи, вивівши її на рівень керівництва двох держав. Вважаю, що такий підхід адекватно відображатиме як досягнутий рівень нашого співробітництва, так і важливість наших спільних завдань.

В Україні високо цінують послідовну підтримку Сполученими Штатами стратегічного курсу нашої держави на отримання повноправного членства в Організації Північноатлантичного договору. Сподіваємося на збереження плідної взаємодії з Вашою Адміністрацією у цій сфері, зокрема - на підтримку політичного сигналу Бухарестського саміту про перспективи приєднання України до НАТО, а також рішення грудневої зустрічі міністрів закордонних справ Організації про підйом на новий рівень формату співпраці з нашою державою як важливих кроків у напрямку повноправного членства України в Альянсі.

Глибоко вражений Вашою особистою увагою до тематики увічнення пам'яті жертв геноциду проти українців - Голодомору 1932-33 рр. Вірю, що наше подальше співробітництво у цьому напрямі сприятиме світовому визнанню справжнього характеру та масштабів цієї трагедії Українського народу, а також поширенню правди про цю жахливу сторінку історії України.

Користуючись нагодою, хотів би поновити Вам моє запрошення відвідати Україну найближчим зручним для Вас часом. Переконаний, що Ваш візит в нашу країну дасть новий потужний імпульс розвитку відносин стратегічного партнерства між Україною та Сполученими Штатами Америки".

Нагадаємо, церемонія вступу Барака Обами на посаду президента відбудеться 20 січня. Україну на інавгурації представить посол у США Олег Шамшур.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK