В Україні стартує нова гендерна програма

В Україні стартує нова гендерна програма
moemisto.com.ua

Програма здійснюватиметься українським урядом за сприяння Програми розвитку ООН в Україні, Представництва Європейської комісії та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва та розвитку.

Один з авторів проекту Микола Ябченко заявив, що українське суспільство стоїть перед серйозними загрозами, часто не усвідомлюючи їх причин, повідомляє Німецька хвиля.

"Як наслідок, багато представниць слабкої статі помирають в результаті домашнього насильства, заробітна плата українських жінок у середньому на 30% менше, ніж зарплата чоловіків", заявив Ябченко.

Однак, за словами Ябченка проект Програма рівних можливостей спрямований не тільки на захист жінок. "Головна мета - забезпечення рівних прав як жінок, так і чоловіків. Є дослідження, які демонструють, що в Україні жахлива ситуація з демографії та дуже висока смертність серед чоловіків", заявив він.

Ябченко розповів, що основними цілями проекту є впровадження гендерного компоненту в систему української освіти, впровадження гендерного законодавства, створення умов для подолання насильства над жінками та дітьми.

Як повідомлялося, в останньому звіті правозахисної організації Human rights watch йдеться про те, що ситуація з правами людини в Україні є невтішною. За словами правозахисників, однією з проблем України є дискримінація жінок на роботі.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK