У Донецькій області податківці вилучили із великого підпільного цеху алкоголь на 1 млн. грн

У Донецькій області податківці вилучили із великого підпільного цеху алкоголь на 1 млн. грн
kyivsta.gov.ua

Операцію провели співробітники управління податкової міліції Державної податкової адміністрації у Донецькій області.

За інформацією податківців, нелегальне виробництво алкоголю організували троє місцевих жителів. Двоє із них - рідні брати - виробляли сурогат в особистих автомобільних гаражах, а їхній спільний знайомий - у власній господарській будівлі.

До виробництва фальсифікату підпільники залучали безробітних місцевих жителів, а також членів власних сімей. Продукція випускалася на основі незаконно придбаного спирту і постачалась фальсифікованими марками акцизного збору та етикетками відомих легальних підприємств-виробників лікеро-горілчаних виробів.

За добу в трьох виявлених цехах розливалось до 2 тис. пляшок горілчаного сурогату, який потім реалізовувався через торговельну мережу за оптовою ціною 10 грн. за пляшку. Безпосередньо до споживача фальсифікована горілка потрапляла вже за ціною 15 грн.

Горілчаний сурогат виготовлявся із недоброякісного спирту і тому є небезпечним для життя і здоров'я споживачів

Згідно із висновком експертизи, горілчаний сурогат виготовлявся із недоброякісного спирту і тому є небезпечним для життя і здоров'я споживачів.

У результаті проведення 13 обшуків податківцями у підпільних виробників також вилучено більше 7 тис. підроблених марок акцизного збору, обладнання для виготовлення фальсифікату.

Крім того, накладено арешт на три мікроавтобуси, які використовувалися в незаконній діяльності, і переобладнаний автомобіль КамАЗ із прихованою ємністю для транспортування спирту. Загальна вартість вилученого перевищила 998 тис. грн.

Стосовно затриманих порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 204 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за незаконне виготовлення підакцизних товарів із недоброякісної сировини, що несуть загрозу життю і здоров'ю громадян, а також за збут такої продукції.

Проводяться заходи із вилучення з роздрібної мережі нелегально виготовленого фальсифікату, встановлюються джерела надходження на підпільні виробництва спирту.

У ДПА також повідомили, що в цілому із початку 2009 року співробітниками податкової міліції області виявлено 5 підпільних виробництв, із нелегального обігу вилучено фальсифікованих алкогольних напоїв на суму понад 2 млн. грн.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK