Джерело: У машині під Києвом згорів впливовий суддя

Джерело: У машині під Києвом згорів впливовий суддя
nr2.ru

"У ході розслідування стало відомо, що є 80% впевненістю в тому, що труп належить все-таки судді Михайлюку. На це вказують непрямі докази: кількість пломб на зубах у трупа така ж, як у медичній картці судді. Зараз призначено ДНК-експертизу, яка триватиме 5 днів", - заявили в МВС.

Джерело також повідомило, що ніхто із правоохоронців після виявлення автомобіля живим Михайлюка не бачив і не розмовляв з ним.

Учора співрозмовники у Вищому госпсуді нам заявили, що до оголошення офіційних висновків судмедекспертизи і аналізів ДНК їм "категорично заборонено спілкуватися з пресою".

Голова Вищого госпсуду Сергій Демченко перебуває у відпустці, його заступники від контактів також ухиляються. А ось один із суддів Верховного Суду, попросивши не згадувати його прізвища, підкреслив, що він не може повністю виключити того, що "Михайлюк причетний до якоїсь халепи, результатом чого став трагічний фінал".

"І ще мені не зрозуміло, чому слідство не розглядає версії суїциду і доведення до самогубства. Я цілком припускаю, що Михайло Васильович став жертвою якоїсь грубої провокації і покінчив із собою", - заявив суддя.

У Генеральній прокуратурі також припускають, що в обгорілому автомобілі в Київській області знаходилося тіло судді Михайлюка.

"Ми припускаємо, що це був той суддя", - сказав заступник генпрокурора Віктор Кудрявцев на прес-конференції в п'ятницю у Києві.

За його словами, кримінальну справу розслідує Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ України.

Водночас, судмедексперти не виявили ножових поранень і поранень, отриманих в результаті застосування тупих предметів на останках тіла людини, що було знайдено в обгорілому автомобілі, який належав одному із суддів Вищого господарського суду України.

Факти пишуть, що широкій громадськості суддя Михайлюк став відомий після судового процесу між російською Альфа-груп і норвезькою Telenor стосовно контролю над оператором мобільного зв'язку Київстар.

Російська компанія вимагала визнати незаконною процедуру обрання президента мобільного оператора. Вищий господарський суд прийняв рішення на користь росіян, але через півроку колегія суддів, серед яких був і Михайло Михайлюк, змінила рішення на користь норвезької компанії.

Після цього Генпрокуратура порушила кримінальну справу відносно суддів Вищого господарського суду, в тому числі Михайлюка, за статтею Кримінального кодексу України Винесення суддею (суддями) свідомо неправомірного вироку, рішення або постанови.

Як повідомлялося, 20 січня міліція повідомила, що під Києвом близько 8 ранку було знайдено обгорілий автомобіль, що належить одному із суддів Вищого господарського суду, на задньому сидінні якого виявлено обгорілий труп.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK