СБУ склала протокол про порушення Коновалюком закону про держтаємницю

СБУ склала протокол про порушення Коновалюком закону про держтаємницю
Кореспондент

Як повідомила СБУ, протокол про адміністративне порушення складено за пунктом 6 статті 212-2 Кодексу про адміністративні правопорушення (невжиття заходів щодо забезпечення охорони державної таємниці та незабезпечення контролю за охороною державної таємниці).

За таке правопорушення передбачено відповідальність у вигляді стягнення штрафу з громадян від одного до трьох неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян, а з посадових осіб - від трьох до десяти неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.

Протокол складено за результатами службового розслідування комісії Ради із вивчення обставин розголошення таємного документу в мережі Інтернет, що завдало шкоди національним інтересам і завдає економічних втрат українським підприємствам.

На думку комісії, дії Коновалюка могли призвести до втрати секретного документу або розголошення державної таємниці.

Слідчі Служби встановили, що в діях народного депутата містяться ознаки неодноразових порушень вимог "Порядку організації та забезпечення режиму секретності в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, підприємствах, установах і організаціях", що затверджено постановою Кабінету міністрів від 2 жовтня 2003 року.

СБУ направила протокол та інші матеріали розслідування до суду.

Нагадаємо, 18 листопада 2008 року співробітники СБУ зробили виїмку серверів в офісі провайдерських фірми сайту Daily.UA в рамках розслідування кримінальної справи за фактом розголошення державної таємниці. 14 листопада року СБУ допитала Коновалюка за фактом розголошення держтаємниці.

Раніше СБУ порушила кримінальну справу за фактом розголошення відомостей, що є державною таємницею. 1 жовтня в Інтернеті було опубліковано копію листа державної компанії з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення Укрспецекспорт із грифом обмеження доступу, а також інтерв'ю Коновалюка з коментарем до цього документу.

Згідно із висновком державного експерта з питань таємниць, відомості, які наведено в зазначеному листі й інтерв'ю, є держтаємницею і мають гриф Секретно.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK