БЮТ запропонував Раді змінити механізм призначення голови СБУ

БЮТ запропонував Раді змінити механізм призначення голови СБУ
Корреспондент

Відповідний проект закону, внесений народними депутатами від фракції БЮТ Святославом Олійником та Юрієм Трегубовим, уже зареєстровано у ВР.

Законопроектом пропонується внести зміни до закону про Службу безпеки України, згідно з якими законодавчо закріпити положення про те, що у випадку відсутності призначеного відповідно до Конституції та законів України голови Служби безпеки України виконання його обов'язків і реалізація всіх повноважень покладаються на виконуючого обов'язки голови Служби безпеки України.

При цьому в.о. голови СБУ призначається і звільняється Верховною Радою України за пропозицією не менше однієї третини народних депутатів України від конституційного складу ВР.

Крім того, відповідно до законопроекту голова Служби безпеки України має заступників, які призначаються і звільняються головою СБУ, а в разі відсутності призначеного голови СБУ - виконуючим його обов'язки.

Діюча редакція закону передбачає, що заступники голови СБУ призначаються Президентом України за поданням керівника цього відомства.

Нагадаємо, що минулого тижня Президент України Віктор Ющенко висловив обурення бездіяльністю Генеральної прокуратури та Служби безпеки України у сфері боротьби з корупцією.

Як відомо, зараз СБУ в статусі виконувача обов'язків очолює Валентин Наливайченко.

15 січня, Президент вніс у Раду подання на призначення Наливайченка головою СБУ. Ющенко вносив у Раду подання про його призначення головою СБУ ще в грудні 2007 року, але тоді парламент вирішив почекати з цим питанням. На початку вересня 2008 року депутати саботували голосування по главі СБУ.

16 січня нардеп Святослав Олійник заявив, що Президент порушив законодавство, внісши повторно кандидатуру Наливайченка. 19 січня спікер Володимир Литвин заявив, що Президент повинен був провести консультації з фракціями стосовно питання кандидатури Наливайченка.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK