Екс-секретар Чорновола не виключає, що лідера НРУ вбили

Екс-секретар Чорновола не виключає, що лідера НРУ вбили
textreferat.com

Про це Понамарчук заявив, коментуючи відповідну інформацію, яку минулої п'ятниці оприлюднили народні депутати Ярослав Кендзьор та Іван Стойко.

Понамарчук нагадав, що їхав в автомобілі Тойота разом із Чорноволом, і на момент зіткнення з вантажівкою перебував на задньому сидінні - праворуч від водія.

Згадуючи події 25 березня 1999 року та розмірковуючи над заявою народних депутатів, Понамарчук сказав: "Ця версія не тільки теоретично, але й практично має право на життя, на те, щоб її взяло до уваги слідство".

Понамарчук зазначив, що на момент зіткнення легкового автомобіля із КамАЗом він спав, тому під час ДТП "сила інерції кинула його на підлогу автомобіля між передніми та задніми сидіннями".

"У результаті удару я втратив свідомість (як і з'ясувалося потім - ще й тілесні пошкодження). Скільки пролежав без свідомості - не можу точно сказати: можливо, п'ять хвилин, можливо, менше або більше. Прихожу до тями - ще нікого немає. Намагаюся встати, але не можу - затиснутий", - пригадує він.

Понамарчук також зазначив, що під час спроби звільнитися, він почув, що хтось намагається розбити заднє скло автомобіля. "Я тоді давав свідчення (співробітникам прокуратури), що хтось намагався розбити заднє скло праворуч по руху автомобіля чимось металевим, як  мені здалося - руків’ям пістолета", - зауважив він.

Водночас Понамарчук пригадав, що через деякий час після зустрічі з охоронцем Геннадія Удовенка, чий автомобіль прибув до місця ДТП через декілька хвилин, він запитав у нього, чи той розбивав скло, на що одержав відповідь, що охоронець не діставав пістолета.

Крім того, зазначив, що для того, щоб витягнути Понамарчука із пошкодженого автомобіля, знадобилося діставати залізного ключа та ламати задні праві дверцята автомобіля.

Також Понамарчук звернув увагу на те, що через певний час після ДТП він, знайомлячись зі матеріалами справи, знайшов у ньому досить багато "нестиковок і натяжок". Їх він пов'язує із тим, що на початку розслідування "справи Чорновола" "все підганяли під звичайне ДТП".

Як повідомлялося, 23 січня Кендзьор та Стойко заявили, що мають дані від свідків про те, що Чорновіл і його водій Павлов після зіткнення із вантажівкою були живі, але їх "добив" кастетом невідомий чоловік.

Сьогодні голова НРУ Борис Тарасюк заявив, що Кендзьора та Стойка виключили із лав Народного Руху України.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK