Приїжджих у Києві хочуть поставити на облік

Приїжджих у Києві хочуть поставити на облік
lh4.ggpht.com
Про це йдеться у проекті рішення Київради.

Проект припускає, що для ведення такого обліку необхідно визначити серед існуючих або створити новий структурний підрозділ міськадміністрації.

Також Київраді запропоновано затвердити порядок надходження інформації про постійне або тимчасове проживання громадян у житлових будинках, гуртожитках, про їхнє перебування у житлово-будівельних кооперативах, об'єднаннях співвласників багатоквартирних будинків, готелях, лікарнях, будинках-інтернатах, пенітенціарних закладах.

Крім того, проект передбачає звернення влади Києва до Президента, Кабінету Міністрів, міністерств та відомств із пропозицією налагодити систематичне надання інформації про громадян, які перебувають у столиці.

Наприклад, Головне управління Міністерства внутрішніх справ у Києві може надавати дані про реєстрацію населення за місцем постійного і тимчасового проживання, Головне управління статистики у Києві - про кількість населення, що працює, та про те, що проживає за межами столиці.

Державна податкова адміністрація, згідно із проектом, може надавати дані про громадян-платників податків з виділенням із загального переліку іногородніх, Головне управління Пенсійного фонду в Києві - про сплату пенсійного страхування, Київський міський військовий комісаріат - про військовозобов'язаних та призовників, Головне управління юстиції у Києві - про укладення шлюбу та перебування у пенітенціарних закладах.

Київміськадміністрація вважає, що наявність у неї електронних даних про реальну кількість населення міста дозволить їй більш планомірно розраховувати міськбюджет, а місту - виконувати столичні функції.

Черновецький вважає, що у Києві фактично проживає близько 5 млн. людей, а не 2,64 млн., якщо брати до уваги останній перепис населення, що був проведений у грудні 2001 року.

Фракція Блоку Віталія Кличка у Київраді вважає дискримінацією ініціативу мера Києва Леоніда Черновецького розробку механізму реєстрації людей, які приїжджають із інших регіонів для проживання або роботи у столиці.

Як повідомлялося, 22 лютого мер Києва Леонід Черновецький доручив Головному управлінню роботи і зайнятості КМДА розробити механізм реєстрації людей, які приїжджають до столиці на роботу.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Черновецький заявляв, що для приїжджих вартість проїзду в транспорті повинна зрости.

Відповідно до результатів опитування, проведеного компанією Research & Branding Group, 18% киян негативно ставляться до жителів інших регіонів, які приїжджають до Києва.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK