Луценко: СБУ вже давно перетворилася на кишеньковий підрозділ Банкової

Луценко: СБУ вже давно перетворилася на кишеньковий підрозділ Банкової
newsru.ua

Луценко, зокрема, зазначає, що ”публічні погрози Служби безпеки України, першим заступником керівника якої сьогодні було призначено Валерія Хорошковського, Енергетичній регіональній митниці з вимогою "не допустити розмитнення" газу, що зберігається у підземних сховищах України й на який претендує компанія РосУкрЕнерго, є яскравим доказом того, що СБУ вже давно перетворилася на кишеньковий підрозділ Банкової та окремих комерційних структур”.

За словами політика, питання розмитнення газу перебувають виключно у компетенції інспектора митної служби, який і має приймати законні рішення.

"На моє переконання, - говорить Луценко, - сьогоднішня заява СБУ є звичайнісіньким шантажем, покликаним зірвати виконання українсько-російських домовленостей щодо транзиту газу в Європу й на цьому ґрунті повернути на газовий ринок України посередника з сумнівною репутацією”.

”А головне, Служба безпеки України створила нову посаду у держструктурі – заступника по безпеці олігарха Фірташа", - заявив політик.

Нагадаємо, 28 січня Служба безпеки України направила офіційне застереження до Енергетичної регіональної митниці України з вимогою не допустити будь-яких незаконних дій стосовно обсягів газу, які знаходяться під митним контролем та заявлені у митному режимі як "транзит".

СБУ наголошувала, що ”під час будь-яких операцій стосовно цих обсягів газу в обов’язковому порядку мають бути присутніми співробітники спеціального підрозділу СБУ з боротьби із корупцією та організованою злочинністю для недопущення будь-яких дій, що завдають шкоди національним інтересам держави”.

На уточнююче запитання про які саме обсяги газу йдеться, начальник прес-центру СБУ – прес-секретар СБУ Марина Остапенко сказала, що мова йде про обсяги всього газу, який заявлений як транзит.

Водночас, 24 січня прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що Державна митна служба повинна здійснити митне оформлення природного газу обсягом 11 млрд. кубометрів, який НАК Нафтогаз України придбав у ВАТ Газпром і який вже знаходиться в українських газових сховищах.

Про це прем’єр заявила, коментуючи заяву голови Держмитслужби Валерія Хорошковського про неможливість розмитнення газу з ПГС, оскільки його власником є компанія РосУкрЕнерго.

"Як з’ясувалося, Хорошковський і Фірташ – одна команда, але в той же час все буде розмитнено, все буде зроблено як слід, і ніхто у народу України не забере газ, який йому належить. Ніхто!",- сказала Тимошенко.

Як повідомлялося, сьогодні, 28 січня, Президент України Віктор Ющенко призначив Хорошковського першим заступником голови СБУ.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK