Ющенко просить КС розтлумачити повноваження Ради в частині звільнення з посади голови НБУ

Ющенко просить КС розтлумачити повноваження Ради в частині звільнення з посади голови НБУ
president.gov.ua

Про це повідомила заступник глави Секретаріату Президента України - представник Президента в Конституційному суді та в Центральній виборчій комісії Марина Ставнійчук, повідомляє прес-служба глави держави в четвер.

За словами Ставнійчук, підставою для внесення такого конституційного подання є практична необхідність в офіційній інтерпретації відповідних положень Конституції України, а також фактичні обставини прийняття постанови Верховної Ради від 26 січня 2009 року Про діяльність Національного банку України в період фінансової кризи і стан виконання рішень Верховної Ради України щодо цих питань.

"У зв'язку зі складною економічною ситуацією в країні і складним становищем у фінансовій сфері нашої держави, зважаючи на важливість порушеного питання, Президент України просить Конституційний суд розглянути це подання невідкладно", - йдеться в повідомленні.

Брати участь у конституційному провадженні за цим поданням уповноважено Ставнійчук.

Як повідомлялося, 26 січня Верховна Рада скасувала свою постанову від 2004 року про призначення Володимира Стельмаха головою Національного банку України.

За словами представника президентського Секретаріату Ігоря Пукшина, рішення Верховної Ради від 26 січня є політичними демаршами і не тягнуть за собою жодних юридичних наслідків.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK