З акції Дістали! виросте політична партія

З акції Дістали! виросте політична партія
shan-yan.livejournal.com

Про це повідомили на прес-конференції в четвер лідер Народного руху Третя республіка Андрій Ревтов і автор Маніфесту середнього класу Юрій Романенко.

Романенко нагадав, що 16 грудня 2008 року на сайті інтернет-видання Українська правда було оприлюднений його Маніфест середнього класу із закликом взяти участь у Всеукраїнській акції протесту Дістали!, яка відбулася 22 грудня. У ході акції автомобілісти в знак протесту проти діяльності керівництва країни сигналили опівдні протягом 3 хвилин.

"Багато ЗМІ охарактеризували її як провальну, але ми вважаємо її успішною", - сказав він.

За підсумками акції було сформовано мережу активістів руху в низці регіонів. Так, ініціатори акції побували в 14-ти областях, і 11 січня в готелі Братислава відбулася ознайомча зустріч 160-ти активістів руху з 18-ти регіонів.

Друга акція Дістали! Досить! вже опирається на цю мережу.

За словами Романенка, в ході акції 5 лютого, що пройде в Києві під стінами Верховної Ради, "учасники протесту покажуть державній владі" жовту картку "та висунуту низку вимог".

Так, учасники-пішоходи проведуть флеш-моб під сигнали колони автомобілів.

"Ми підготуємо гарні для телебачення картинки дії, які запам'ятаються", - зазначив Романенко.

У Києві акція розпочнеться о 12:00 годині, у регіонах - об 13:00 годин.

Ревтов повідомив, що на 14 лютого заплановано з'їзд Народного руху Третя республіка, на якому відбудеться його формалізація в громадський рух.

"Ідея створення Народного руху Третя республіка з’явилася трохи раніше, ніж була проведена акція 22 грудня, коли зібралася група людей, які розуміли, що в тій ситуації, в якій знаходиться країна, вже далі не можна", - зазначив він.

"Ми не приховуємо, що Народний рух Третя республіка найближчим часом переросте в партію, і не приховуємо, що нова партія, яку, напевно, буде створено, дійсно буде мати всі ресурси, в першу чергу інтелектуальні та моральні, щоб робити зміни в цій країні ", - заявив Ревтов.

Як повідомлялося, 22 грудня на центральних вулицях Києва пройшла акція під назвою Дістали. Більшість автомобілістів протягом декількох хвилин гули в клаксон своїх авто.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK