Корреспондент: Нові штрафи і відеоспостереження ДАІ зробили неможливе

Корреспондент: Нові штрафи і відеоспостереження ДАІ зробили неможливе
АР

За два останні місяці страх перед високими штрафами, засідками на трасах, отриманням "листів щастя" змусили українських водіїв їздити набагато обережніше, ніж вони звикли, пише Корреспондент.

Адже ті, хто потрапив під роздачу штрафних протоколів і постанов, у сумі заплатили державі чималі гроші - до Держказначейства від порушників тільки в період з 5 по 26 січня надійшло понад 50 млн грн.

Штрафні санкції приносять не тільки грошові плоди - кількість ДТП з потерпілими з моменту вступу в силу нового закону знизилося на 40%, зазначає видання. А набагато значущий результат для України, де за минулий рік на дорогах загинуло понад 7,6 тис. осіб.

"Сьогодні за допомогою автоматичних приладів фіксується кожне четверте порушення правил дорожнього руху", - говорить Сергій Левченко, перший заступник начальника Департаменту ДАІ МВС України. З початку дії нових штрафів, за два з половиною місяці, за допомогою техніки виявили понад 315 тис. порушень (з більш ніж 1 млн). З них пристроєм Візир - 201 тис., повідомили Корреспонденту в прес-службі Державтоінспекції.

Нова дорожня практика спілкування водіїв та інспекторів викликала бурю емоцій. За даними Корреспондент.net, кожен третій опитаний оцінює нововведення позитивно, майже половина (49%) - бачить в них плюси та мінуси, і 20% вважають, що нові штрафи це зло.

Як нововведення ДАІ позначилися на поведінці українців на дорозі, і як водії намагаються використовувати хабарі і новітні пристосування, щоб уникнути штрафів, читайте в № 3 журналу Корреспондент від 31 січня 2009.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK