Родина Балоги відмовилася від оренди Мукачівського замку

Родина Балоги відмовилася від оренди Мукачівського замку
tutitam.com.ua

Таку заяву на адресу міської ради Мукачево та голови міста Золтана Лендьєла засновники товариства опублікували в сьогоднішньому номері закарпатської обласної газети Старий Замок Паланок.

"Із жалем повинні повідомити Вам, що, через певні обставини, які склалися після нашої перемоги у відкритому і прозорому конкурсі на оренду окремих приміщень замку Паланок для того, щоб відреставрувати їх і побудувати туристично-готельний комплекс із створенням понад 45 робочих місць, повинні відмовитися від орендних відносин", - йдеться в заяві.

"Справа в тому, що київські високопоставлені урядовці, народні депутати від певних політичних сил, зокрема, нардеп Геннадій Москаль, віце-спікер Микола Томенко, міністр МВС Юрій Луценко та інші підняли великий галас щодо конкурсу на оренду окремих приміщень замку Паланок, паплюжать міську владу Мукачево і нас особисто, завдають великої шкоди інвестиційній привабливості Мукачево, влаштували справжній інформаційний терор, переслідуючи свої вузькопартійні інтереси та прагнучи нашкодити своїм політичним опонентам, вони не зупиняються перед тим, щоб завдати шкоди загальнодержавним інтересам. Перевірка прокуратурою, яку ініційовано Кабінетом Міністрів України, не знайшла жодних порушень законодавства при проведенні конкурсу, і його результати не було оскаржено в судовому порядку. Нагнітання політичної ситуації навколо цього проекту робить неможливою нашу подальшу роботу із реконструкції та будівництва в замку Паланок", - сказано в листі.

У зв'язку із відмовою засновників ТОВ Високий замок орендувати окремі приміщення замку Паланок, Лендьєл звернувся з листом до Кабінету міністрів України, народних депутатів Верховної Ради. Він пише, що Мукачівській міській раді доведеться задовольнити заяву Високого замку та оголосити новий конкурс.

"Просимо вас спільно із бізнес-структурами, які будуть зацікавлені в реалізації цього проекту, взяти участь у конкурсі на право оренди окремих приміщень замку Паланок. Для нас, мукачівців, замок Паланок надзвичайно дорогий, це наша історична спадщина, і дивитися, як він руйнується , ми не хочемо. Велике прохання до усіх, кому небайдужа доля цього проекту: якщо не можете допомогти, то хоча б не заважайте нам рятувати історико-архітектурну пам'ятку", - говориться в листі мера Мукачево.

Як повідомлялося, 9 жовтня 2008 року Мукачівська міська рада прийняла рішення віддати приміщення Мукачівського замку Паланок (пам'ятка архітектури ХІV-ХVІІІ століття) у довгострокову оренду Товариству з обмеженою відповідальністю Високий замок, яке зареєстровано в Мукачево. Згаданому підприємству дісталися приміщення в замку загальною площею 2 300 м. кв. на період із 2010 до 2056 року. Вартість оренди за весь період - 10 млн. грн. (30 800 грн. щомісяця).

Засновниками ТОВ Високий замок є Оксана Балога, Марина Петівка та Мирослава Токар.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK