Меджліс кримських татар звернувся в ПАРЄ

Меджліс кримських татар звернувся в ПАРЄ
rferl.org

Про це повідомили в Меджлісі. Як зазначив перший заступник голови Меджлісу Рефат Чубаров, Мустафа Джемілєв під час своєї участі в роботі сесії ПАРЄ в Страсбурзі розповсюдив серед парламентаріїв Ради Європи текст звернення президії Меджлісу.

Звернення називається У зв'язку із підготовкою спеціальної збройної операції із знесення селища кримських татар Яни Кирим. Також, за словами Чубарова, Мустафа Джемілєв провів "відповідні консультації щодо відвідування Криму депутатами ПАРЄ з метою вивчення ситуації на місці".

Рефат Чубаров також заявив, що стурбованість ситуацією навколо будівель кримських татар по вул. Балаклавській в Криму виражається багатьма, зокрема керівниками автономії.

"Ми сподіваємося, що їх (депутатів ПАРЄ) участь у процесі переговорів також сприятиме безконфліктному розв'язанню цієї ситуації", - наголосив Рефат Чубаров.

Нагадаємо, конфлікт виник навколо земельної ділянки площею 8 га по вулиці Балаклавській в Сімферополі.

Влада міста віддала землю приватній фірмі під забудову багатоповерхівок, у 2006 році територію захопили кримські татари. Вони заявили, що землю було передано фірмі незаконно. У свою чергу, представники фірми звинувачення кримських татар відкидають.

80 сімей кримських татар почали самостійно облаштовуватися на ділянці: вони будують житло і звели мечеть, все це вони назвали селищем Яни Кирим (Новий Крим).

Меджліс заявляє про підготовку збройної спецоперації зі знесення будівель кримських татар. Міліція Криму запевняє, що про спецоперації мова не йде, а передбачається знесення самобудів згідно з рішенням суду.

У січні та листопаді 2007 року на вулиці Балаклавській відбулися зіткнення між кримськими татарами і представниками фірми-забудовника.

За офіційними даними, площа самозахоплень у Криму складає 1300 гектарів.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK