В Україні нахлібники перемагають власників – політолог

В Україні нахлібники перемагають власників – політолог
focus.in.ua

Про це політолог заявив, виступаючи на засіданні круглого столу на тему Економічні та фінансові перспективи України в 2009 році і стратегія розвитку російсько-українських відносин. 

Зі слів Видріна, йде бій двох еліт. Воюють, умовно кажучи, дві еліти - ділова еліта, еліта бізнесменів, і еліта нахлібників, у цій ситуації - чиновників. 

Політолог зазначив, що бізнесмен - це людина діла, чиновник - людина, яку годує стіл. Сьогодні виживе та еліта, яка в умовах кризи призначить винного за все, що відбувається. Сьогодні перемагають чиновники. Чиновники почали вмілу атаку на бізнес, атаку на власників ".

З його слів, поки всім найбільш помітна боротьба великих чиновників з великими власниками, зокрема, боротьба головного чиновника (прем'єр-міністра Юлії Тимошенко) з головним бізнесменом (співвласником компанії RosUkrEnergo Дмитром Фірташем), якого призначили винуватцем, але ця боротьба неминуче і дуже скоро перейде на більш низький рівень. 

Крім того, Видрін припустив, що завтра наша бюрократична еліта, яка перемагає, навчить журналістів ненавидіти власників телеканалів, післязавтра навчить продавців магазинів ненавидіти власників бутиків і т.д. Навесні, коли почнуться акції протесту, буде все ясно: ворогами є власники всього - власники заводів, власники пароплавів, власники телеканалів, власники сайтів, власники булочних. І зрозуміло, яким чином буде каналізована ненависть людей ".

 Далі політолог резюмував: «Тому в мене на даному етапі прогноз невтішний. Чиновник - це нахлібник, він добре працює тільки тоді, коли у нього є господар. Коли у нього немає господаря, в особі інтелектуальної еліти, в особі еліти якої завгодно, від військової до ділової, чиновник починає заробляти за допомогою столу та давити людей своїм столом. Чим більша кришка столу, тим більше він може задавити цієї кришкою людей ". 

Нагадаємо, раніше українські політичні експерти назвали головних переможців і переможених серед українських політиків цього року. Головним переможцем, з їхніх слів, стала Юлія Тимошенко, а програв - Віктор Ющенко. 

Між тим, ряд експертів з політичних питань заявили, що протягом 2008 року недовіра громадян до інститутів влади в державі істотно зросла. Зі слів президента аналітичного центру Відкрита політика Ігоря Жданова, головним підсумком 2008 року є втрата довіри, і не тільки до інститутів влади, але й до політичної еліти в цілому, тому що, фактично, ми бачимо, що 85% наших громадян висловлюються за те , що все йде у неправильному напрямку.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK