У 2008 році громадянами України стали 46 тисяч осіб

У 2008 році громадянами України стали 46 тисяч осіб
Фото Галини Гулій/Новинар

Як сьогодні повідомили в прес-службі глави держави, 29 січня 2009 року відбулося засідання Комісії при Президентові України із питань громадянства, на якому розглянуто матеріали щодо 891 особи про прийняття до громадянства та про припинення громадянства України, з них щодо прийняття до громадянства України - 425 осіб, виходу із громадянства України - 343 осіб, припинення громадянства України згідно із Угодою між Україною і Республікою Білорусь про спрощений порядок зміни громадянства громадянами України, які постійно проживають в Білорусі, і громадянами цієї республіки, що постійно проживають в Україні, 114 осіб, припинення громадянства України внаслідок його втрати 9 осіб.

Окремим питанням було заслухано інформацію про стан виконання законодавства у сфері громадянства Міністерством внутрішніх справ і Міністерством закордонних справ. Комісія звернула увагу представників зазначених міністерств на необхідність неухильного дотримання термінів розгляду клопотань про прийняття та вихід із громадянства України.

Протягом 2008 року, згідно із рішеннями Президента України, прийнято до громадянства України 3243 осіб 85 національностей, найбільш численними з яких є росіяни (32%), вірмени (17%), азербайджанці (8%), молдавани (7%). Зазначені особи мають певний рівень освіти (вища освіта - 26%, середня спеціальна - 19%, середня - 51%). Для набуття громадянства України іноземці та особи без громадянства приїхали із 49 країн (з Російської Федерації - 22%, Республіки Вірменія - 14%, Республіки Узбекистан - 11%, Республіки Молдова - 11%, Азербайджанської Республіки - 10%, Грузії - 9%). Серед осіб, яких прийнято у громадянство в 2008 році, 127 біженців, з них 19 неповнолітніх.

Усього в 2008 році за рішенням Президента України, органів внутрішніх справ, дипломатичних представництв та консульських установ отримали громадянство України 45873 особи. Позбавлено громадянства України 5456 осіб.

Законодавством про громадянство визначено, що набуття громадянства України здійснюється іноземцями та особами без громадянства на підставі указів Президента та рішень органів внутрішніх справ відповідного рівня, рішень керівників дипломатичних представництв чи консульських установ України за кордоном, а припинення громадянства України здійснюється виключно на підставі указів Президента України.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK