Опитування: Третина українців готові до участі в акціях протесту

Опитування: Третина українців готові до участі в акціях протесту
АР

Про це свідчать результати опитування, проведеного холдингом Research & Branding Group. Результати опитування оприлюднив у середу на прес-конференції в Києві соціолог R & B Group Євген Копатько.

За його словами, більше половини жителів країни - 52% вважають, що Україна тільки входить у кризу. Кількість респондентів, які вважають, що Україна вже на піку кризових явищ, змінюється в залежності від регіону проживання: на заході країни з цим твердженням згодні 29% опитаних, у східній Україні - 33%, у центральній частині - 33%.

При цьому ставлення до влади 68% респондентів описують як недовіра, 18% говорять, що вони відчувають ненависть, а 14% байдуже відносяться до влади.

Говорячи про готовність українців вийти на масові акції протесту, Копатько підкреслив: "Є невдоволення, але поки що активні форми протесту не запроваджено".

Так, згідно із даними опитування, дещо збільшилася кількість тих, хто готовий взяти участь у мітингах та демонстраціях. У листопаді минулого року таких було 24,3%, а в січні 2009 року - 26,%. 28,5% опитаних заявили про готовність підписатися під відозвою та вимогами. Водночас, зменшилася кількість тих, хто категорично не має наміру брати участі в масових акціях: у листопаді минулого року таких було 45,7%, у січні - 35,%.

Також, за даними опитування, 36,5% респондентів заявили про готовність захищати свої права, беручи участь в акціях протесту, тільки якщо не залишиться засобів для існування.

Відповідаючи на питання про роль засобів масової інформації на формування ставлення українців до кризи і настроїв протесту, Є. Копатько підкреслив, що роль ЗМІ "дуже серйозна". За словами соціолога, інформаційне поле на сьогоднішній день негативне і суспільні настрої безпосередньо залежать від подачі інформації на телебаченні і в пресі.

Опитування проводилося із 20 по 30 січня фахівцями компанії R & B Group. Методом інтерв'ю опитано 2077 респондентів з усіх областей України і Криму. Середня помилка вибірки становить 2,2%.

Як повідомлялося, раніше кожен шостий українець у випадку різкого погіршення матеріального становища у зв'язку з економічною кризою був готовий взяти участь в акціях протесту.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK