У МЗС допускають можливість розгляду суперечки з Росією про морські кордони у Міжнародному суді ООН

У МЗС допускають можливість розгляду суперечки з Росією про морські кордони у Міжнародному суді ООН
24.ua

Про це сьогодні, 4 лютого, під час прес-конференції повідомив заступник міністра закордонних справ України Олександр Купчишин.

"Рішення Міжнародного суду ООН є дуже серйозним прецедентом у подальшому розгляді аналогічних питань, тому посилання на це рішення стає невід’ємною частиною міжнародного прецедентного права", - сказав Купчишин, відповідаючи на запитання, чи може Міжнародний суд ООН ухвалити рішення по делімітації морських просторів і Керченської протоки між Україною і Росією.

Водночас, заступник міністра підкреслив, що говорити про те, чи може питання про делімітацію Азовського і Чорного Морів і Керченської протоки розглядати Міжнародний суд ООН складно, оскільки це питання "має свою специфіку". Дипломат пояснив, що Азовське море омиває лише дві країни. "Проте, якщо не вдасться нам з Росією домовитися на двосторонньому рівні, то застосовуватиметься міжнародне право", - наголосив він.

Як повідомлялося, вчора, 3 лютого, Міжнародний суд ООН у Гаазі виніс постанову, якою визначив, що Зміїний не може вважатися частиною прибережної лінії України при визначенні серединної лінії при делімітації континентального шельфу і виняткової економічної зони.

Міністерство закордонних справ України назвало рішення суду об’єктивним.

Власті Румунії привітали рішення Міжнародного суду в Гаазі, назвавши його великим успіхом румунської дипломатії.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK