Кримська влада шукає компромісне вирішення земельного конфлікту в Сімферополі

Кримська влада шукає компромісне вирішення земельного конфлікту в Сімферополі
www.segodnya.ua

Зі слів керівника парламенту автономії Анатолія Гриценка: "Ми працюємо над тим, щоб знайти компромісне рішення з врегулювання конфліктної ситуації". 

Кримська влада звернулася до Міністерства оборони України, у веденні якого знаходиться ділянка землі, що прилягає до самозахоплення на Балаклавській, з проханням передати її у власність Сімферополя. 

Як зазначив спікер Криму: "Ми звернулися до Міністерства оборони України, щоб прилеглу земельну ділянку площею 37 гектарів було передано в запас міста Сімферополя з наступною передачею під житлове будівництво, можливо, під комерційне будівництво", додавши, що частина земель може бути використана й для будівництва житла для військових. 

Станом на 4 лютого Рада міністрів Криму не отримувала від Міноборони документи про передачу ділянки на вул. Балаклавській, де кримські татари самовільно зайняли землю і заснували селище Новий Крим, у власність автономної республіки. 

Як повідомили в прес-службі Міністерства оборони України, можливо, питання про передачу землі на. вул. Балаклавській розглядається, але документально і фактично зробити це (передати землю) поки що немає можливості". 

Нагадаємо, кримські татари самовільно зайняли 8 з 45 гектарів вивільненої військовою частиною території на вул. Балаклавській. 80 сімей кримських татар зараз облаштовуються на земділянках - будують житло і звели мечеть, все це вони назвали селищем Новий Крим. 

Водночас ділянку раніше було виділено комерційній фірмі під будівництво житлового комплексу. 

Учасники так званих полян протесту з-поміж кримських татар заявляють, що земля передана незаконно. Представники комерційної структури це спростовують. Меджліс заявляє про те, що готується збройна спецоперація зі знесення будівель кримських татар. Міліція Криму запевняє, що про спецоперацію мова не йде, а передбачається знесення самобудов за рішеннями суду, які треба виконувати. Примусовим виконанням рішень судів займається Державна виконавча служба, що входить до системи органів Міністерства юстиції. ДВС за необхідності залучає співробітників органів внутрішніх справ. 

Як повідомлялося, 2 лютого Меджліс кримськотатарського народу звернувся до Парламентської Асамблеї Ради Європи з проханням втрутитися в земельний конфлікт навколо селища самобудов кримських татар у Сімферополі.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK