Ющенко підписав указ Про увічнення пам'яті Павла Загребельного

Ющенко підписав указ Про увічнення пам'яті Павла Загребельного
Фото Михайла Марківа

Відповідний указ Про увічнення пам'яті Павла Загребельного розміщено 5 лютого на офіційному сайті глави держави.

Указ передбачає, зокрема, зведення пам'ятників Загребельному, встановлення пам'ятних знаків і меморіальних дощок у місцях, які пов'язано із життям і діяльністю письменника.

Також уряд має підготувати і видати повне зібрання творів Павла Загребельного, забезпечити проведення літературних вечорів, круглих столів, книжкових виставок, інших заходів, присвячених літературній та громадській діяльності письменника; проведення в навчальних закладах тематичних читань, присвячених творчій спадщині Загребельного та ін.

Крім того, Президент доручив Державному комітету телебачення та радіомовлення України забезпечити широке висвітлення заходів, присвячених пам'яті Загребельного, організувати цикли тематичних теле - і радіопередач про його життя і творчість.

Раніше Президент України Віктор Ющенко взяв участь у церемонії прощання із видатним українським письменником Павлом Загребельним.

Траурна церемонія відбувається сьогодні у приміщенні клубу Кабінету Міністрів України.

Після церемонії Президент сказав журналістам, що хотів би від усього українського суспільства, всієї української влади низько поклонитися людині, яка так високо підняла і тримала українську літературу.

"Я переконаний, що його внесок в українське слово є одним із ключових вкладів. Це наш герой, це наш могікан, і нехай Господь Бог пом’яне його у своєму царстві небесному", - сказав Ющенко.

Як повідомлялося раніше, Павла Загребельного поховають у четвер, 5 лютого, на Байковому кладовищі в Києві. Усі витрати на похорони візьме на себе уряд, повідомила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

Видатний письменник, Герой України, лауреат Державної премії СРСР, Шевченківської премії помер у ніч із 2 на 3 лютого.

Загребельний - автор відомих творів Роксолана, Чудо, Євпраксія, Я, Богдан, Гола душа, Ангельське тіло, Юлія.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK