Комісія ООН у справі про вбивство Бхутто не буде проводити кримінальне розслідування

Комісія ООН у справі про вбивство Бхутто не буде проводити кримінальне розслідування
ruvr.ru


Про це повідомила в четвер, 5 лютого, прес-служба ООН з посиланням на лист генерального секретаря Пан Гі Муна голові Ради безпеки.

Як йдеть в листі Пан Гі Муна на ім'я головуючого в лютому в Раді безпеки постійного представника Японії Юкі Такасо, "мандат комісії має обмежений термін дії (максимум шість місяців) і не передбачає проведення кримінального розслідування. Встановлення кримінальної відповідальності виконавців убивства залишається у веденні влади Пакистану".

Генсек ООН зазначає, що "влада Пакистану буде цілком співпрацювати із цією міжнародною комісією, якій будуть надані привілеї, іммунітети та пільги, необхідні для незалежного проведення розслідування, включаючи, зокрема, безперешкодний доступ до всіх відповідних джерел інформації".

Крім того, у листі вказується, що міжнародна комісія може звертатися до третіх держав із проханням сприяти в зборі матеріалів або інформації, що мають відношення до цієї справи.

За словами генсека, "комісія буде являти собою групу із трьох видатних діячів, що володіють відповідним досвідом і відомих своєю чесністю та неупередженістю". Їхні імена, а також дату початку роботи комісії і її місце розташування Пан Гі Мун пообіцяв назвати пізніше.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK