Посол Ірану в РФ: Тегеран готовий співпрацювати із Вашингтоном

Посол Ірану в РФ: Тегеран готовий співпрацювати із Вашингтоном
АР

"Ми зацікавлені вибудовувати співпрацю зі Сполученими Штатами і сподіваємося, що це дозволить розвіяти колишні непорозуміння між нашими країнами", - заявив у п'ятницю посол Ісламської республіки в РФ Махмуд Реза Саджаді.

Іран, зазначив він, також сподівається, що адміністрація нового президента Барака Обами відрізнятиметься від адміністрації Джорджа Буша, яку посол назвав "агресивною". "У відносинах (з новою адміністрацією) ми сподіваємося на рівноправний підхід і сподіваємося, що вона (адміністрація) не дивитиметься на нас зверхньо", - додав посол.

Крім того, посол спростував заяви про те, що Іран володіє ракетами, що мають здатність вразити будь-яку точку Землі. "Будь-яка інформація стосовно цього не відповідає дійсності. Дальність наших ракет вимірюється малими величинами", - сказав Саджаді.

Нагадаємо, раніше іранський президент Махмуд Ахмадинеджад заявив, що США повинні вивести війська з усіх країн світу і заодно вибачитися перед Іраном за свої злочини в минулому.

Зазначимо, після перемоги Барака Обами на президентських виборах Вашингтон заявив про готовність вступити у прямий діалог з Іраном для вирішення міжнародних і регіональних проблем. Зокрема, постпред США при ООН Сюзан Райс сказала, що Білий дім готовий проводити "дипломатію тиску і діалогу", включаючи прямі дипломатичні контакти.

Дипломатичні відносини між США та Іраном було розірвано у 1979 році, коли радикально налаштовані прихильники аятоли Рухоллі Мусаві Хомейні штурмом узяли посольство США в Тегерані.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK