Грузія отримала новий уряд

Грузія отримала новий уряд
АР

За вотум довіри новому уряду проголосували 106 депутатів, проти - вісім. Змін у новому складі небагато. Так, на зміну Ніку Гілаурі, який раніше очолював міністерство фінансів, а тепер став прем'єром, прийшов колишній заступник міністра фінансів Каха Баіндурашвілі.

Також в уряді з'явилися два нових відомства: міністерство виконання покарань і міністерство інфраструктури та регіонального управління. Перше очолив Дмитро Шашкін (раніше, за інформацією Civil Georgia, він працював регіональним директором Міжнародного республіканського інституту), друге - Давид Ткешелашвілі, який раніше обіймав посаду державного міністра із регіонального управління.

Оновлена програма роботи уряду називається Єдина Грузія без бідності. Новий прем'єр пообіцяв активно боротися з економічною кризою, домагатися деокупації Абхазії і Південної Осетії, а також продовжувати зближення із США і ЄС. Головним же своїм завданням на посаді прем'єра Гілаурі назвав створення нових робочих місць.

Зазначимо, Ніка Гілаурі став п'ятим за рахунком прем'єром після революції троянд 2003 року, яка привела до влади нинішнього президента Михайла Саакашвілі. Попередній прем'єр Грігол Мгалоблішвілі 30 січня подав у відставку у зв’язку із станом здоров'я. Він же і запропонував кандидатуру Гілаурі на пост прем'єр-міністра.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK