Міжнародний суд ООН у Гаазі очолив японець

Міжнародний суд ООН у Гаазі очолив японець
iсtv.ua
Овадія змінив на цій посаді суддю із Великобританії Розалін Хіггінз.

Заступником голови Міжнародного суду ООН обраний суддя зі Словаччини Петер Томка.

Овадія народився 18 вересня 1932 року у місті Ніїгата, він є суддею Міжнародного суду ООН із 6 лютого 2003 року. Із 2001 року він також є членом Постійного міжнародного арбітражного суду.

У минулому Овадія був, зокрема, старшим радником голови Світового банку, президентом Японського Інституту міжнародних відносин, спеціальним радником міністра закордонних справ, заступником міністра закордонних справ Японії, постійним представником Японії при ООН, обіймав інші посади у МЗС Японії, японських посольствах за кордоном, включаючи посольство у Москві (1981-1984), був керівником делегацій Японії на різних міжнародних конференціях.

Міжнародний суд - головний судовий орган ООН, заснований Статутом цієї всесвітньої організації, підписаним 26 червня 1945 року. На Міжнародний суд покладена подвійна функція: вирішення відповідно до міжнародного права юридичних суперечок, переданих йому на розгляд державами, і винесення консультативних висновків із юридичних питань, заданими уповноваженими органами та спеціалізованими установами ООН.

До складу Суду входять 15 суддів, які представляють основні діючі у світі правові системи. Вони обираються Генеральною Асамблеєю та Радою Безпеки ООН на дев'ятирічний строк. Судді обирають зі свого складу на трирічний термін Голову Суду.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK