Ізраїль за день до виборів: праві лідирують

Ізраїль за день до виборів: праві лідирують
АР

За даними соціологічних опитувань, лідирує у перегонах Біньямін Нетаньяху, лідер правої партії Лікуд. Водночас, його почала наздоганяти Ціпі Лівні, лідер центристської партії Кадіма, що володіє найбільш численним представництвом у нинішньому уряді.

Найбільший прогрес на нинішніх виборах опитування прогнозують крайнім правим партіям. Особливо зростає популярність партії Наш дім Ізраїль. Створена вихідцями із колишнього СРСР, партія значно розширила свою виборчу базу.

Вона виступає за повну анексію тих територій на Західному березі, на яких розміщено єврейські поселення, і перекриття кордонів таким чином, щоб арабська меншина Ізраїлю опинилася під контролем Палестинської автономії. Лідера партії Авігдор Лібермана у місцевій пресі навіть називають ізраїльським Путіним, Муссоліні і навіть Сталіним.

Однак, різке різке зростання популярності міністра закордонних справ Ціпі Лівні робить результат виборів важко передбачуваним, зазначають оглядачі.

Нагадаємо, у жовтні після того, як голова правлячої в Ізраїлі партії Кадіма Ціпі Лівні офіційно повідомила про провал коаліційних переговорів, президент Ізраїлю Шимон Перес оголосив про проведення позачергових виборів.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK