Berliner Zeitung: Радянські пісні проти тягаря боргів

Berliner Zeitung: Радянські пісні проти тягаря боргів
Фото: сайт КМДА

Біда змушує вигадувати – це знає і Леонід Черновецький. Щоб покрити дефіцит у міському бюджеті, київський мер представив кілька заходів: хто хоче в майбутньому піти на цвинтар, хай платить за вхід; парковка має бути платна; і чому б не приватизувати університети?

Через фінансову кризу, що довела Україну до межі банкрутства, столиця не може вчасно виплачувати зарплату лікарям і вчителям, а зовсім недавно навіть почали розпродувати транспорт з міського автопарку. Проте цього замало. Черновецький покладає великі сподівання на таку ідею: якщо інвестор хоче проконсультуватися з чиновниками чи градоначальником, мусить платити. 100 тисяч доларів коштує вечеря з Черновецьким, заступник обійдеться дешевше. Гроші мають іти на благо пенсіонерам. Ось хто обрав ексцентрика. "Вони для мене королеви, а я їхній слуга", – каже він.

Юрист, який у перебудову заснував "Правекс-Банк", роздає за власний кошт харчі й додає до мізерної пенсії. А те, що мільйонер у часи зростання інфляції захоплюється своїм новим приватним літаком, – на це його прихильники не ображаються. Коли старі стали скаржитися на платний вхід на цвинтарі, рішення відмінили: тепер платить лише той, хто паркується. Остання задумка – переселити пенсіонерів у притулки, щоб держава могла здавати їхні квартири.

Опозиція протестує. "Мер хоче грошей за послуги, які за законом безплатні", – розповідає нашій газеті Віталій Кличко. Чемпіон світу з боксу двічі програв Черновецькому на виборах міського голови і називає платні вечері "легальною корупцією". У Києва було б достатньо грошей, якби мер не продавав землю під забудову за безцінь.

Це звинувачення в корупції не нове. Черновецький слухається лише своєї сім’ї, кажуть у Києві. Багато родичів засідають у міській раді, донька Христина повинна опікуватися переселенням пенсіонерів. І зовсім свіжий трюк: цього тижня виходить диск, на якому мер співає радянські пісні. Виручка має надходити в міський бюджет.

Оригiнал статті


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK