Обама закликав Росію запобігти гонці ядерних озброєнь

Обама закликав Росію запобігти гонці ядерних озброєнь
Reuters

"Якщо відбудеться гонка ядерних озброєнь в такому нестабільному регіоні як Близький Схід, це становитиме загрозу для усіх нас", - заявив Обама в понеділок, 9 лютого, на прес-конференції у Вашингтоні.

Він підкреслив, що одна із його цілей "домогтися ядерного нерозповсюдження". "Я думаю, що США це важливо робити спільно з Росією, разом очолити цей процес", - сказав президент.

"Я згадував про це в моїх розмовах із президентом Росії паном Медведєвим, бажаючи довести йому, наскільки важливо для нас відновити переговори про те, як ми зможемо ефективним чином скорочувати наші ядерні потенціали" - зазначив Обама.

"Зробивши це, ми зможемо звернутися до інших країн та разом зміцнювати договори про нерозповсюдження, які, чесно кажучи, ослабли за останній час" - сказав він.

Нагадаємо, раніше британське видання The Times із посиланням на високопоставлені джерела писало, що президент США Барак Обама має намір запропонувати Росії план зі скорочення ядерних озброєнь на 80%, згідно з яким кількість ядерних боєголовок, як у США, так і в Росії має скоротитися до тисячі.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK