Інформація про викрадення спостерігачів ОБСЄ в Південній Осетії не підтвердилася

Інформація про викрадення спостерігачів ОБСЄ в Південній Осетії не підтвердилася
lenin.ru

Однак, як з'ясувалося через певний час, південноосетинська міліція затримувала їх для перевірки документів, і майже відразу вони були відпущені, повідомили у МВС Південній Осетії.

"Двоє представників ОБСЄ у вівторок о 10:20 ранку перетнули кордон Грузії і Південної Осетії, де і були зупинені співробітниками Арцевського відділення міліції. Після того, як вони поговорили з ними, співробітники ОБСЄ були відпущені", - сказав представник МВС республіки.

В місії ОБСЄ поки що утримуються від коментарів.

Нагадаємо, мандат місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) в Грузії закінчився 1 січня 2009 року, і зараз вона знаходиться в режимі згортання.

Росія 22 грудня 2008 року на засіданні Постійної ради ОБСЄ не погодилася на продовження мандату місії ОБСЄ в Грузії, вважаючи, що нинішній мандат "грузинської місії" включає абхазький і південноосетинський компоненти, а тому повинен бути переглянутий.

Багато членів ОБСЄ, в тому числі і раніше головуюча в цій організації Фінляндія, пропонували "технічно" продовжити місію в Грузії до кінця березня на час переговорів про новий мандат.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK