В Ірані святкують 30-річчя Ісламської революції

В Ірані святкують 30-річчя Ісламської революції
AP
30 років тому після повалення прозахідного режиму шаха Мохаммада Рези Пехлеві та перемоги ісламської революції, іранський народ на референдумі проголосував за проголошення Ірану Ісламською Республікою та за введення у країні порядку на основі ісламських норм.

Офіційна назва свята - День всенародного визнання солідарності з політикою керівництва Ісламської Республіки та вірності ідеям основоположника ІРІ - керівника ісламської революції імама Рухолли Мусаві Хомейні.

За традицією по всьому Ірану проходять святкові ходи та демонстрації на підтримку політики керівництва Ірану. У зв’язку зі святом у тегеранському метро та громадському транспорті відмінили плату за проїзд.

Через особливості іранського календаря, за яким поточний рік є високосним, річницю однієї із ключових подій революції святкують на день раніше. Армія оголосила про свій нейтралітет 11 лютого 1979 року, що й зумовило перемогу революції.

Нагадаємо, 3 лютого Іран за допомогою своєї ракети-носія вивів на навколоземну орбіту перший національний супутник Омід (Надія). Запуск був приурочений саме до 30-річчя Ісламської революції.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK