Вибори в Ізраїлі: партії скаржаться на порушення

Вибори в Ізраїлі: партії скаржаться на порушення
AP
За даними видання Едіот Ахронот, партії та рухи вже направили до ЦВК 68 скарг. Один із активістів лівої партії Мерец виявив на виборчій дільниці в Єрусалимі бюлетень, на звороті якого було написано ім'я лідера націоналістичної партії Наш дім - Ізраїль Авігдора Лібермана.

А в центристській партії Кадіма зазначають, що на багатьох ділянках бюлетені з назвами партій намагаються зіпсувати. У свою чергу, політсила Наш дім - Ізраїль скаржиться, що на багатьох виборчих дільницях закінчуються бюлетені.

Нагадаємо, виборча система Ізраїлю передбачає, що у кабінці для голосування лежать різні бюлетені із позначенням символіки та назвою партій. Кожній політичній силі відповідає своя стопка. Виборець вибирає бюлетень тієї партії, яку він бажає підтримати, кладе його у конверт і опускає заклеїний конверт в урну для голосування.

Недоліком такої системи є те, що, залишаючись у кабінці, людина може зіпсувати або забрати із собою бюлетені тієї партії, яка їй не симпатична.

Зазначимо, сьогоднішні вибори в Ізраїлі характеризуються досить високою явкою. За останніми даними ЦВК, на виборчих дільницях уже побували 42% громадян, які мають право голосу. При цьому у 2006 році до цього часу цифра не перевищувала 39%.

Згідно з опитуваннями громадської думки, на перемогу зараз можуть розраховувати дві партії - Кадіма та Лікуд. На третьому місці за популярністю йде Наш дім - Ізраїль.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK