Human Rights Watch: У Росії всюди порушуються права трудових мігрантів

Human Rights Watch: У Росії всюди порушуються права трудових мігрантів
mk.ru

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) вперше створила доповідь про становище трудових мігрантів у Росії. Правозахисники поставили проблеми з трудовою міграцією в один ряд з невирішеною проблемою прав людини, пише сьогодні газета КоммерсантЪ..

Доповідь складається з 15 глав, кожна з яких описує одну зі сфер життя трудових мігрантів у Росії. Наприклад, автори вказують, що 77% опитаних приїжджих через дії роботодавців не мають трудового договору, необхідного для легалізації перебування мігранта.

"Під час відсутності договору мігранти більш вразливі й не можуть шукати захисту у офіційних структурах, побоюючись піддатися штрафу або видворення з Росії", - йдеться в доповіді.

HRW вказує й на складні стосунки з міліцією: "Мігранти розповідали, як зазнавали вимагань під час перевірки документів на вулиці, фізичного насильства і примусу до праці у відділеннях міліції або у знайомих міліціонерів".

Відповідальність за ситуацію, що склалася, організація поклала на органи держвлади. Зокрема зазначається, що міграційні служби не сприяють швидкому отриманню дозволу на роботу, а також відсутність законодавства, яке б регулювала відносини роботодавців і трудових мігрантів.

Нагадаємо, в 19-му щорічному звіті з прав людини Human Rights Watch розкритикувала Росію за її дії на Кавказі, посилення контролю за діяльністю НУО і закликала до більш ефективного вирішення проблем трудових мігрантів.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK