У США священика засудили до 25 років в'язниці за розбещення неповнолітніх

У США священика засудили до 25 років в'язниці за розбещення неповнолітніх
expert.ru

У ході суду встановлено, що, будучи священиком, Дональд Макгір неодноразово брав собі у помічники хлопчиків із релігійних сімей, повідомляє Chicago Tribune.

Двоє потерпілих розповіли суду, що Макгір знущалися над ними ще в 1960-х роках. Своє настільки довге мовчання вони пояснили тим, що не сподівалися на те, що їм повірять, оскільки у Макгіра була бездоганна репутація. Наймолодшого потерпілого, якому зараз 23 роки, було розбещено в 2003 році.

Один із батьків розповів, що сам часто запрошував Макгіра до себе додому і залишав його наодинці зі своїм сином, якому було тоді усього дев'ять років. Пізніше з'ясувалося, що дитина стала жертвою сексуального насильства.

У 2006 році в штаті Вісконсин Макгіра вже засуджено до семи років позбавлення волі за звинуваченням у замаху на розбещення малолітнього, однак йому вдалося опротестувати вирок. Проти нього також порушено справу в Арізоні за аналогічними звинуваченнями.

Нагадаємо, у 2002 році більше 20 священнослужителів офіційно визнали винними у домаганнях і насильстві стосовно дітей. За останні кілька років єпархії Римсько-католицької церкви на території США були змушені виплатити постраждалим сотні мільйонів доларів.

Згідно із даними організації За відповідальність єпископів, загальне число потерпілих наблизилося до 14 тисяч, а число священиків, яких звинувачують у педофілії, уже перевищило п'ять тисяч осіб.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK