МЗС Туреччини вручив ноту протесту ізраїльському послу

МЗС Туреччини вручив ноту протесту ізраїльському послу
tursvodka.ru

Виступаючи напередодні на міжнародній конференції, ізраїльський воєначальник  закликав владу Туреччини, зокрема прем'єра Ердогана, "уважно вивчити свою історію", перш ніж звинувачувати Ізраїль у скоєнні військових злочинів у секторі Газа.

Зокрема, він мав на увазі трагічні події в Османській імперії під час Першої світової війни, коли було вбито близько 1,5 мільйона вірмен. В історію ці події увійшли під назвою "геноцид вірмен", однак турецька лада категорично відкидає звинувачення в масовому знищенні вірмен і вкрай болісно реагує на будь-які ініціативи в цьому напрямку, як національні, так і міжнародні.

У ноті МЗС Туреччини, врученій послу Ізраїлю, висловлювання командувача Сухопутних військ були названі неприйнятними, повідомляє NTV.

Генштаб збройних сил Туреччини, в свою чергу, закликав військове відомство Ізраїлю пояснити, чи відповідає дійсності заява Мізрахі.
У заяві турецького Генштабу, розміщеній на його сайті, висловлювання командувача Сухопутних військ Ізраїлю названі "… неприйнятними, безвідповідальними та такими, які завдають шкоди національним інтересам двох країн".

Туреччина є військово-стратегічним партнером Ізраїлю в регіоні. Однак офіційна Анкара різко критикує Тель-Авів за непропорційне застосування сили проти палестинців.  

В суботу місцеві ЗМІ повідомили, що прокуратура Анкари запросила дозвіл у міністра юстиції Туреччини на порушення кримінальної справи відносно керівництва Ізраїлю за звинуваченням в "здійсненні геноциду та злочини перед людством" в секторі Газа.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK