ХАМАС назвав умови звільнення Гілада Шаліта

ХАМАС назвав умови звільнення Гілада Шаліта
cursorinfo.co.il

Про це заявив місцевому телебаченню заступник голови політбюро Ісламського руху опору Муса Абу Марзук, який очолює делегацію ісламістів на переговорах із єгипетськими посередниками про умови досягнення перемир'я.

За його словами, звільнення Шаліта можливо тільки в обмін на палестинських в'язнів, яких засуджено довічно і до тривалих термінів тюремного ув'язнення, передає ІТАР-ТАРС. Він спростував інформацію про операцію, яку нібито укладено на 400 млн доларів, в обмін на звільнення ізраїльського капрала.

Водночас, Ізраїль обумовив досягнення перемир'я з палестинцями звільненням Шаліта. У Тель-Авіві висловили надію на те, що Шаліт вийде на свободу в найближчі тижні, можливо, ще при нинішньому уряді на чолі з Ехудом Ольмертом. Сам Ольмерт назвав подібні повідомлення "перебільшеними, шкідливими та непотрібними".

Нагадаємо, Гілад Шаліт, який служив на кордоні сектора Газа, потрапив у полон до бойовиків 25 червня 2006 року. Відповідальність за напад, в ході якого загинули два товариші по службі солдата, узяли три угруповання, у тому числі ХАМАС - рух, який встановив роком пізніше повний контроль над палестинським анклавом.

У відповідь Ізраїль почав п'ятимісячну військову операцію в секторі Газа, яка забрала життя 500 палестинців, але не привела до звільнення Шаліта. В замін на звільнення ізраїльтянина палестинці вимагали звільнити 500 бойовиків.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK