Медведєв змінив чотирьох губернаторів

Медведєв змінив чотирьох губернаторів
Reuters

За власним бажанням у відставку пішли губернатор Орловської області Єгор Строй, голова адміністрації Ненецького автономного округу Валерій Потапенко та губернатор Псковської області Михайло Кузнєцов.

На ці посади уже знайдено гідних кандидатів. Наприклад, виконувати обов'язки Орловського губернатора тепер буде Олександр Козлов. До недавнього часу він був заступником міністра сільського господарства Росії.

Псковської областю буде керувати Андрій Турчак. Із 2007 року він є членом Ради Федерації Федеральних Зборів РФ та входить до складу Координаційної ради з науки та промисловості при губернаторі Санкт-Петербургу.

У свою чергу, в.о. Ненецьким губернатором стане Ігор Федоров, який із вересня 2008 року є заступник голови адміністрації Архангельської області з питань паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства.

Зміни прийшли ідо Воронезької області. Незабаром нею буде керувати нинішній міністр сільського господарства Росії Олексій Гордєєв. Його кандидатуру на пост губернатора регіону вже запропонували депутатам обласної зборів. При цьому повноваження діючого губернатора Воронезькій області Володимира Кулакова закінчуються 14 березня.

Ймовірно, причиною зміни губернаторів є недостатня боротьба з економічною кризою. Учора Дмитро Медведєв в одному із інтерв'ю заявив, що не у всіх регіонах Росії можуть впоратися з безробіттям, що має тенденцію до зростання, і пообіцяв не закривати очі на бездарність начальників.

А лідер ЛДПР та віце-спікер Держдуми Володимир Жириновський уже встиг заявити, що останні кадрові рішення російського президента є абсолютно правильними. Крім того, він додав, що було б ще більш правильно протягом найближчих двох років провести практично повну - до 90% - зміну глав суб'єктів РФ.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK