ВМФ Росії спростував повідомлення про розлив нафтопродуктів біля берегів Ірландії

ВМФ Росії спростував повідомлення про розлив нафтопродуктів біля берегів Ірландії
northsea.ru

Як заявив представник командування ВМФ РФ, ЗМІ перебільшують масштаб забруднення моря паливом біля узбережжя Ірландії, загрози екології немає.

Нагадаємо, ірландський телеканал RTE в понеділок повідомив, що два російських військових корабля розлили 12 тонн палива в 400 кілометрах від узбережжя графства Керрі. Площа забруднення складає приблизно 40 квадратних кілометрів. Пізніше в ЗМІ з'явилася інформація, що у води Атлантичного океану потрапило близько 300 тонн мазуту.

У ВМФ підтвердили, що російські кораблі справді проводили дозаправку в одному з районів, однак аварійних випадків на російських бойових кораблях, пов'язаних з розривами трубопроводів, паливних цистерн, не було, як не було і навмисного викиду палива за борт. "Це повністю виключено", - заявив представник командування.

При цьому він додав, що "про природу і причини появи можливого забруднення можуть сказати експерти після проведення всебічного аналізу, взяття проб води на наявність у ній різних фракцій.

"Зараз абсолютно зрозуміло, що його обсяги не відповідають тим цифрам, які наводяться у ЗМІ, не носять катастрофічного характеру та не становлять загрози для екології узбережжя", - зазначили у ВМФ.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK