Рух ХАМАС звинуватив Ізраїль у зриві перемир'я у секторі Газа

Рух ХАМАС звинуватив Ізраїль у зриві перемир'я у секторі Газа
АР

Сьогодні, 18 лютого, члени ізраїльського кабінету безпеки одноголосно проголосували за те, що умовою перемир'я в секторі Газа стане звільнення капрала ЦАХАЛ Гілада Шаліта. До вирішення цієї проблеми вони не збираються знімати блокаду з анклаву і будуть пускати туди тільки вантажі з гуманітарною допомогою.

Таким чином, Ізраїль тепер вважає повернення свого військовослужбовця пріоритетом номер один для відкриття кордонів з Газою, і лише другим і третім пунктами називає припинення контрабанди зброї в сектор Газа і припинення обстрілу південного Ізраїлю. При цьому ізраїльський прем'єр Ехуд Ольмерт заявив, що його країна не давала посередникам з Єгипту ніякої чіткої обіцянки підписати угоду про перемир'я з ХАМАСом.

У свою чергу, представники ХАМАСу не бачать жодного зв'язку між звільненням полоненого Шаліта і переговорами про перемир'я. За словами прес-секретаря руху Фаузі Бархума, висунення Ізраїлем нових умов перемир'я з палестинцями в секторі Газа підриває посередницькі зусилля Єгипту на цьому напрямку.

Що стосується звільнення Шаліта, то ХАМАС готовий обміняти його тільки на ув'язнених палестинців, які перебувають в ізраїльських в'язницях. Їх приблизно 1400 осіб, у тому числі засуджені за підготовку і здійснення терактів на ізраїльській території.

Нагадаємо, переговори за посередництва Єгипту повинні були закінчитися минулого тижня. Угода між Ізраїлем і ХАМАСом, яка поки що так і не вступила в силу, передбачала 18-місячне перемир'я і відкриття пропускних пунктів на кордоні з Газою. При цьому планувалося, що Шаліта буде передано до Ізраїля в рамках іншої угоди.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK