Акції протесту на Гваделупі переросли в етнічні бунти

Акції протесту на Гваделупі переросли в етнічні бунти
АР

Масові заворушення почалися після того, як в ніч на 18 лютого було убито профспілкового активіста. Запевнення влади в тому, що активіст загинув від рук злочинних елементів, а не сил правопорядку, не подіяли дії, передає ІТАР-ТАРС.

Минулої ночі в ході заворушень легкі вогнепальні поранення отримали шість співробітників правоохоронних органів, мали місце погроми та грабунки. У головному місті острова Пуент-а-Пітре було розграбовано магазини, вогнепальні поранення отримали троє поліцейських.

У Бе-Мао, в 10 кілометрах від Пуент-а-Пітра, озброєні молоді люди відкрито обстріляли із помпових рушниць жандармів, поранивши трьох із них. За даними поліції, було затримано близько 33 осіб, повідомляє AP.

Події на Гваделупі призвели до загострення напруженості між білою меншістю, нащадками колоністів, і темношкірою більшістю, нащадками рабів. Грабунків та погромів зазнали на острові насамперед магазини і підприємства, що належать представникам білої раси.

Влада Франції прийняла рішення направити в Гваделупу чотири додаткові роти мобільної жандармерії для протидії насильству. В даний час сили правопорядку на острові із населенням близько 450 тисяч осіб налічують 1000 жандармів і близько тисячі поліцейських.

Сьогодні президент Франції Ніколя Саркозі вирішив зустрітися із народними обранцями заморських територій і обговорити шляхи врегулювання ситуації.

Нагадаємо, 29 січня у Франції відбувся один із наймасштабніших страйків у своїй історії, на вулиці вийшли два з половиною мільйони французів.

Демонстрації переросли в масові заворушення та сутички з поліцією в центрі Парижа, однак правоохоронним органам вдалося взяти ситуацію під контроль протягом двох годин.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK