Справа Політковської: виправдані присяжними вимагатимуть компенсацію

Справа Політковської: виправдані присяжними вимагатимуть компенсацію
Reuters

"Ми звернемося до суду із позовом про відшкодування компенсації за те, що наші підзахисні стільки часу провели під вартою", - заявив адвокат Мурад Мусала, не уточнивши суми майбутнього позову.

У свою чергу, генпрокуратура РФ заявила, що оскаржить виправдувальний вирок у справі про вбивство журналістки Анни Політковської. "Природно, ми звернемося в касаційну інстанцію із скаргою в зв'язку із порушеннями, які допущено в ході розгляду", - сказав обвинувач після оголошення вердикту присяжних.

Нагадаємо, сьогодні, 19 лютого, усіх звинувачених у вбивстві Політковської - братів Ібрагіма і Джабраїла Махмудових, а також колишнього співробітника МВС Сергія Хаджікурбанова - виправдали. Колегія визнала, що слідству не вдалося довести їх причетність до скоєння злочину.

Родичі та друзі фігурантів справи після винесення вердикту виправдання зааплодували присяжним і крикнули їм: "Браво, молодці! Велике спасибі!", передає кореспондент РІА Новини із залу.

Виправдувальний вердикт є обов'язковим для судді, тепер він повинен винести виправдувальний вирок, однак дата його оголошення поки що невідома.

Голова Союзу журналістів Росії Всеволод Богданов, заявив, що таке рішення є наслідком неякісного розслідування злочину.

"Увесь світ чекає, вся земна куля чекає, чим закінчиться це слідство, як держава відреагує, а в результаті, вибачте мене, пшик. Я дуже переживаю стосовно цього. Я прагну справедливості і переживаю, що моя держава виглядає таким чином в очах світової спільноти, що немає розслідувань, немає правового захисту і таке відношення до моєї журналістської професії", - додав Богданов.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK